-1.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

A fost descoperită soluția-minune împotriva ciorilor. La Timișoara, nu la Sibiu

Cele mai citite

Primăria Timișoara a reușit să scape de ciorile din oraș sau cel puțin așa susține primarul Nicolae Robu. Administrația de pe Bega susține că soluția a fost descoperită din întâmplare, dar ea este la îndemână și în Sibiu, cu investiții minime.
Timișoara, la fel ca multe orașe din România, a fost afectattă de prezența în număr foarte mare a ciorilor, în special în zona centrală, în Parcul Catedralei. Și cei din Timișoara au încercat toate soluțiile posibile, așa cum au încercat și cei de la Primăria Sibiu, însă cu rezultate modeste. Acum, Nicolae Robu susține că a rezolvat problema: „Vă dau o veste de senzație, chiar va fi vâlvă. Am rezolvat problema ciorilor din Parcul Catedralei. Cel puţin pentru o perioadă, pentru că au dovedit că sunt inteligente, dar sper să nu revină, făcând ineficientă intervenţia noastră. Au fost foarte multe intervenţii, o jumătate de secol de luptă cu ciorile din spatele Catedralei, s-au folosit în zadar şi generatoare de sunete, s-au organizat şi ‘partide de vânătoare’ ţintite.” Soluția a venit de sărbători. Primăria a montat în copaci lumini speciale, lampioane, care se pare că au nemulțumit ciorile. „În perioada Crăciunului, am observat că în zona centrală, unde s-au montat lampioane ornamentale în copaci, nu au mai apărut deloc ciori, ceea ce însemna că nu le place lumina respectivă. Am monitorizat din decembrie până acum situaţia şi nicio cioară nu a mai apărut. Atunci, i-am cerut directorului de la Mediu să monteze lampioane în Parcul Catedralei. Am remarcat că nu mai este nici urmă de ciori. Putem spune că am redat Parcul Catedralei populaţiei”, a declarat primarul.

Model de lampioane pentru copaci

Orașul Sibiu este și el sub asediul ciorilor, de foarte mult timp. Sibienii sunt deranjați nu doar de zgomutul pe care îl fac aceste păsări atunci când se deplasează sau când se năpustesc asupra parcurilor, dar mai ales de murdăria pe care o produc, pe bănci, pe alei, pe imobile și prin curțile oamenilor. Primăria Sibiu a anunțat că a luat măsuri pentru îndepărtarea lor, prin amplasarea de aparate care emit sunete ce ar trebui să le țină la distanță. În Sub Arini, Tineretului și Astra au fost montate astfel de aparate, care pot fi mutate după nevoie, Pe ramurile principale ale arborilor au fost montate, de asemenea, dispozitive anti-ciori, un fel de țepușe asemănătoare celor pentru porumbei, care le împiedică să cuibărească pe aceste ramuri. Cu toate acestea, măsurile sunt insuficiente și nu țin la distanță ciorile prea mult timp. Soluția de la Timișoara ar putea fi, în sfârșit, rezolvarea-minune care să fie aplicată și în Sibiu.
Potrivit unui răspuns transmis de Departamentul de Salubrizare din Primăria Sibiu, în urma unei sesizări făcute de Sibiu 100%, OUG 57/2007 interzice „uciderea sau capturarea intenționată” a păsărilor și „deteriorarea, distrugerea și/sau culegerea intenționată a cuiburilor și/sau ouălor din natură”. „În vederea diminuării disconfortului cauzat de această specie, sunt în curs de desfășurare achiziții pentru dispozitive cu proprietăți repelente”, eram anunțați de cei din primărie.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect