5.2 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Cum s-au adaptat cei 25 de copii care s-au mutat de la Centrul de Plasament Orlat în casele „Sos Satele Copiilor” Cisnădie

Cele mai citite

În toamna anului trecut, 25 de copii de la Centrul de Plasament Orlat şi-au găsit o nouă casă, respectiv la Asociația „SOS Satele Copiilor” din Cisnădie. De curând, reprezentanţii DGASPC Sibiu le-au trecut pragul şi au vrut să vadă dacă aceştia s-au adaptat noilor condiţii.

„Evaluarea situației acestor copii după câteva luni de acomodare în noua lor casa este un gest firesc și mi-am dorit să-i văd, să vorbesc cu aceștia despre viața lor în cadrul SOS Cisnădie și mărturisesc că sunt plăcut impresionată de înfățisarea lor, de deschiderea cu care au vorbit despre activități, colegi, școală, dar, mai ales, am apreciat enorm luminozitatea chipurilor și bucuria care se citea în ochii lor. Evoluția lor este vizibilă, încurajatoare și îmi exprim dorința ca toți copiii noștri să fie protejați în căsuțe de tip familial corelativ cu închiderea centrelor de plasament clasice”, a declarat Laura Camelia Vîlsan, directorul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu.

Asociația „SOS Satele Copiilor” din Cisnădie are 12 case de tip familial, iar în fiecare dintre ele este o mamă socială care locuiește permanent în această casă are în îngrijire şase-şapte copii de diferite vârste, băieți și fete. În casele de tip familial ale SOS, frații biologici cresc împreună, în aceeași căsuță.
Mama socială, care asigură supravegherea copiilor și îngrijirea lor de bază, este susținută în activitatea ei de un asistent familial și o echipă psiho-pedagogică formată din şase specialiști (psihologi, asistenți sociali, psihopedagogi).
Cei 25 de copii pentru care s-a înlocuit măsura de protecție de la CP Orlat la SOS sunt găzduiți în diferite căsuțe, respectându-se principiul menținerii fraților împreună.

„Copiii desfășoară activități atât în comunitate, cum ar fi dansuri populare la Casa de Cultură a orașului Cisnădie, dar și activități zilnice în cadrul asociației (joc și relaxare, matematica distractivă, să vizionăm un film împreună – emoțiile noastre, să povestim împreună – un mod de relaxare, cerc de lectură, cine știe – câștigă, cerc de creație și pictură, cinema SOS, prietenul meu calculatorul)”, au mai explicat reprezentanţii DGASPC Sibiu.

 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Programul evenimentelor din 30 noiembrie – 1 decembrie 2024 în Sibiu

Crăciunul pe Strada Turnului (Festival)Începe la 10:00 | Strada TurnuluiACS Alma Sibiu - Gloria Buzău (Sport)Începe la 10:00 |...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect