5.2 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Amplu exercițiu în Gara Sibiu. ISU pregătește marcarea Zilei Protecției Civile

Cele mai citite

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sărbătorește, pe 28 februarie, Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1930, publicat la 23 martie 1933, în Monitorul Oficial al României ca „Regulamentul Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, acest moment fiind considerat data de naştere a Protecţiei Civile în România.
Această zi aniversară va fi marcată printr-o serie de activități, desfășurate în perioada 26 februarie-4 martie, specifice misiunii de salvatori și dedicate informării și modului de comportare a cetățeanului în diferite situații de calamitate după cum urmează:
Pentru a crește gradul de conștientizare în rândul sibienilor asupra importanței modului de comportare în cazul producerii unui cutremur, a dobândirii cunoștințelor de prim ajutor medical și a informării privind programul de voluntariat ”Salvator din pasiune” vor fi organizate puncte de informare preventivă în mai multe locații.
Astfel, vor fi organizate asemenea puncte în Promenada Mall Sibiu în 26 februarie între orele 11 și 15, în Agnita, la Colegiul Tehnic ”August Triboniu Laurian” în 27 februarie, între orele 11 și 15, în Mediaș la Muzeul Gazelor Naturale, în Miercurea Sibiului la Liceul Tehnologic ”Ilie Măcelariu” și în Dumbrăveni la Liceul Teoretic din oraș în 2 martie între orele 11 și 15, în municipiul Sibiu la Liceul Teoretic ”Andrei Șaguna”, în Avrig la Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr”) și în Săliște la Școala Gimnazială cu cls. I-VIII, în ziua de 3 martie între orele 11 și 15. De asemenea, în ziua de 28 februarie va fi marcată Ziua Porților Deschise în toate subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, în intervalul orar 12:00-18:00.
Preliminar zilei de sărbătoare, în data de 27 februarie, de la ora 11, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu desfășoară un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la Gara C.F.R. SIBIU în colaborare cu Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Sibiu, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, Crucea Roşie Sibiu și Poliţia Locală Sibiu.
Pe data de 4 martie se împlinesc 43 de ani de la cel mai puternic cutremur din istoria modernă a României, de 7,2 pe Richter. Peste 1.500 de oameni au murit atunci, alte 11.000 de persoane au fost rănite, iar câteva mii au rămas pe drumuri.
În anul 2015, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat Campania Naţională de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur”, cu scopul principal de a informa corect cetăţenii cu privire la modalităţile prin care se pot proteja împotriva unui seism.
„Având în vedere că o mare parte a populaţiei este vulnerabilă în cazul producerii unui cutremur, consecinţele unui astfel de eveniment impredictibil, mai mult sau mai puţin grave, cu mai multe sau mai puţine victime, depind în bună măsură de modul în care fiecare cetăţean înţelege să se pregătească şi să se comporte corect într-o astfel de situaţie.
Astfel, în perioada următoare, acţiunile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu vor urmări să atragă atenţia, în special, asupra modului de comportare al cetăţenilor în situaţia producerii unui seism. În cadrul activităților sunt aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia” a explicat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

VIDEO: A dat 6 milioane de euro pe o banană și a mâncat-o

Un bărbat care a cumpărat o operă de artă în valoare de 6 milioane de euro, constând într-o banană...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect