3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Scaunele din sălile de spectacol, înlocuite cu canapeaua din living. Ce evenimente puteți vedea online

Cele mai citite

 
În această perioadă în care România se află în stare de urgență din cauza coronavirusului, instituțiile de cultură din Sibiu și nu numai au fost nevoite să își suspende activitatea și să anuleze evenimentele programate. Pentru a-și ține publicul aproape, multe dintre aceste instituții au ales să prezinte spectacole în mediul online.
De exemplu, Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu și-a mutat scena online. Instituția, care are și-a suspendat toată activitatea de spectacole în perioada stării de urgență, le dă întâlnire iubitorilor de teatru în mediul virtual, pe Facebook-ul TNRS, pe YouTube și pe site-ul oficial.  Potrivit conducerii instituției, în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20.30, actorii TNRS vor aduce publicului povești pentru copii, fabule și poezii, iar sâmbăta și duminica, de la ora 19, TNRS va difuza online unele dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul teatrului, produse atât la secția română, cât și la secția germană.
De asemenea, TNRS și FITS redifuzează, online, de la ora 17, până luni, 30 martie, și conferințele speciale. Părintele Necula, Gigi Căciuleanu, Vasile Șirli, Silviu Purcărete, Maia Morgenstern, Ioan Aurel Pop și Dumitru Prunariu sunt doar câteva dintre marile personalități ale României, care au răspuns afirmativ, de-a lungul timpului, invitației lui Constantin Chiriac de a participa, la Sibiu, la conferințele speciale FITS și TNRS.
Ateliere de creație și spectacole pentru copii, la „Gong”
Și Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu vine cu evenimente online, de la ateliere de creație, la spectacole. De exemplu, vineri, 27 martie, a prezentat, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, atelierul „Piticul de la ușă” și spectacolul „Vrăjitorul din Oz”.
În perioada stării de urgență, instituția de cultură vine și în întâmpinarea vârstnicilor singuri, de peste 65 de ani, cu povești relatate prin telefon. Cei care doresc să se înscrie pe această listă o pot face la numărul 0269 211 349 sau prin e-mail, la [email protected].
Balet în mediul virtual
De asemenea, Teatrul de Balet găzduiește constant, pe pagina oficială de Facebook, spectacole online. Săptămâna aceasta, iubitorii de balet au putut vedea reprezentații ale spectacolelor „Tribut Ceaikovski”, „Nu mai sunt eu”, „Parlez-moi d’amour” și Gala de Balet din 24 aprilie 2019.
Stagiune online, la Filarmonică
Filarmonica de Stat din Sibiu a mutat, de altfel, Stagiunea „Beethovenescu” în mediul online. Concerte educative, înregistrări cu muzicienii din orchestră, concursuri cu premii, concerte simfonice şi expoziţii foto sunt propunerile Filarmonicii de Stat Sibiu incluse în „Stagiunea Online”. Potrivit reprezentanților Filarmonicii de Stat Sibiu, toate evenimentele pot fi urmărite gratuit, pe site-ul instituţiei şi pe pagina de Facebook, şi sunt publicate în fiecare zi la ora 19.
În plus, artiștii sibieni ai Filarmonicii de Stat cântă pentru public, de acasă.  Programul „Stage@home” a mobilizat artiștii sibieni care au creat clipuri educative sau amuzante, care au fost publicate pe pagina de Facebook a instituției.
Jocurile junilor, pe Facebook
Și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu este alături de sibieni și nu numai, în această perioadă, aducându-le în dar spectacole online.
Spectacole online, de la sute de kilometri distanță, pentru toate vârstele
În țară, printre instituțiile de cultură care transmit evenimente online se numără Teatrul de Animație „Țăndărică”, care difuzează pe Facebook spectacolele. De exemplu, duminică, 29 martie, vom putea viziona, de la orele 11 și 13, povestea „Scufița Roșie”, iar luni, 30 martie, începând cu aceleași ore, „Capra cu trei iezi”. În ultima zi a lunii martie, este programat spectacolul online „Eu, Oblio”, de la orele 12 și 18.
Teatrul Mic aduce la finalul acestei săptămâni o premieră online. „PUZZLE pentru copi” poate fi urmărită duminică, 29 martie, în intervalul orar 11-15.
Spectacolele Teatrului „Ion Creangă” se văd, de asemenea, online, în această perioadă. „Sala” virtuală de spectacole va funcționa pe pagina de Facebook a Teatrului, unde se postează zilnic înregistrări, de la orele 10.30 sau 11 ori de la ora 18. Sâmbătă, de la ora 10.30, va fi difuzat spectacolul „Bună dimineața!”, recomandat copiilor ce au vârste sub trei ani, iar de la ora 18 va fi „Sticlul Căpcăunul a furat Crăciunul”. Duminică, de la ora 10.30, este programat „Fără frică”, reprezentație recomandată prichidindeilor ce au între trei – șase ani.
În ceea ce privește Opera Comică pentru Copii din București, instituția a anunțat că va difuza, până la finalul lunii aprilie, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 17, câte o producție din repertoriu. Spectacolele vor putea fi vizionate în regim LIVE pe Facebook-ul Operei Comice pentru Copii, la ora anunțată sau oricând și de oriunde pe aplicație, https://app.operacomica.ro/.
Opera Comică pentru Copii din București va prezenta, în această perioadă, operele „Flautul Fermecat” și „Cantata Cafelei”, opereta „Hapciu în Re Major”, spectacolele de balet „Alba ca Zăpada”, „Mirandolina” și „Don Quijote”, spectacolele de musical „Micuța Dorothy” și „Gulliver”, de teatru muzical „Harap Alb”, iar în prima zi de Paști instituția  va oferi îndrăgitul spectacol „Erus și Valea Generozității”.
De asemenea, pe lângă programul variat de spectacole, echipa OCC a pregătit o serie de emisiuni educative și distractive pentru copiii mari și mici. „Micul Grădinar OCC”, „Povești cu Felicia”, „Ne jucăm la OCC”, „Zâmbete la OCC”, „În spatele Cortinei”, „Fabule cu Nino” și „Filme de Zece” sunt emisiunile deja disponibile pe aplicația “Opera Copiilor”.
De asemenea, printre instituțiile de cultură care și-a mutat activitatea, în această perioadă, în mediul online, se mai numără Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău, care, săptămânal, transmite o serie de spectacole în mediul virtual, tot gratuit, precum și  Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, care propune evenimente online, dar și povești citite de actori. Astfel, duminică, 29 martie, are programat, începând cu ora 11, spectacolul „Drum de stele”, iar de la ora 18.30 „Descurcă lume – fragmentr

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Apă-canal aniversează 130 de ani de distribuție centralizată

Apă Canal Sibiu celebrează, în aceste zile, 130 de ani de distribuție centralizată a apei, iar cu acest prilej...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect