3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Înscrierea copiilor la grădiniță se poate face telefonic, prin e-mail sau fax

Cele mai citite

Înscrierea copiilor la grădiniță se poate face telefonic, prin e-mail sau fax, arată edupedu.ro, conform unei proceduri transmise de Ministerul Educației către școli.
Conform calendarului MEC, reînscrierile încep în 25 mai, iar prima etapă de înscriere în învățământul preșcolar se va desfășura începând cu data de 8 iunie.
Potrivit Edupedu.ro, părinții ar putea să comunice unităților de învățământ datele privind copilul pe care vor să îl înscrie, prin fax, e-mail sau la telefon.
Documentul precizează că etapa de validare a fișelor și de completare a dosarelor cu documentele necesare se va desfășura la momentul comunicării de către unitatea de învățământ, pe zile și intervale orare, în ordinea în care cererile au fost introduse în aplicație, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție. Comunicarea va fi postată atât pe site-ul unității de învățământ, cât și la avizier.

„În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar, primite de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice”, arată documentul citat.

Care sunt criteriile de departajare
Criteriile generale la care face referire vizează următoarele: existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii / un centru de plasament / plasament familial se asimilează copilului orfan de ambii părinți); existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte; existența unui frate/ a unei surori înmatriculat/e în anul școlar următor, în unitatea de învățământ respectivă; existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, însoțit de certificatul de orientare școlară eliberat de Comisia de orientare școlară și profesională.

„În cazul în care numărul cererilor de înscriere primite de la părinți este mai mare decât numărul de locuri libere, repartizarea copiilor se face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare cumulate de către fiecare copil, respectiv: se repartizează la început copiii care îndeplinesc trei dintre criterii menționate, apoi copiii care îndeplinesc două și, în final, copiii care îndeplinesc doar unul dintre aceste criterii”, arată documentul obținut de Edupedu.ro

În ceea ce privește criteriile specifice de departajare, ele sunt elaborate de fiecare unitate de învățământ sau cu grupe de preșcolari, sunt aprobate de Consiliul de administrație și avizate de consilierul juridic al Inspectoratului Școlar Județean.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: A murit Gheorghe Vaida, antrenor de tenis de masă la Romgaz Mediaș

Antrenorul Gheorghe Vaida, care a descoperit-o pe multipla campioană Andreea Dragoman, a încetat din viață.Anunțul a fost făcut pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect