Ruxandra Orga-Dumitriu este elevă în clasa a V-a la școala „Regina Maria”. Înzestrată cu sensibilitate, inteligență, creativitate, bunătate și umor, la 8 ani s-a apucat să scrie, surprinzând prin profunzimea și valorile promovate în povestioarele ei. Astfel, a luat naștere „Povestiri din suflet de copil”, o colecție MI-NU-NA-TĂ de 21 de povestioare ilustrate în care veți afla, fără excepție, deopotrivă adulți și copii, ceva care o să vă încânte sufletul, o să vă aprindă imaginația sau o să vă îndrume pe calea bunătății, iubirii, adevărului și dreptății.
Alexandru cel cu suflet bun
La începutul lui septembrie, în prima zi de școală, am avut un nou coleg de clasă. Era un băiețel într-un scaun cu rotile pe nume Alexandru. El a fost bucuros la vederea noilor săi colegi și era nerăbdător să se joace cu ei. A ajuns în acel scaun deoarece a salvat un alt băiat de la un accident de mașină, cu prețul sănătății lui deoarece, după acea întâmplare, a rămas paralizat. Noi nu știam asta, așa că nu l-am întrebat despre acest incident.
La începutul primei ore, cea de limba română, cum băiețelul stătea în ultima bancă, nu vedea nimic la tablă pentru că era mic de statură. Toți cei din clasă observaserăm cum se chinuia, dar niciunuia nu îi păsa. El era mai rușinos din fire, așa că s-a temut să îi spună doamnei învățătoare despre dificultățile pe care le avea.
În pauză, nimeni nu se juca alături de el, iar Alexandru rămânea în clasă, în cel mai întunecat colțișor și adeseori plângea. Băiețelul stătea singur, nimeni nu cuteza să vorbească despre ceva cu el. Până într-o zi când, în timpul orei, nemaiputând să își stăpânească mila, un coleg i-a spus doamnei învățătoare problema lui Alexandru. Auzind acestea, dumneaei s-a dus imediat la direcțiune pentru a rezolva cazul. În timp ce doamna era plecată, băiatul l-a întrebat:
– De ce ai făcut asta? Nimeni nu vrea să vorbească despre ce probleme am! Chiar niciunuia dintre colegi nu îi pasă! Dar tu ai vrut să mă ajuți și îți mulțumesc foarte mult!
– Plăcerea a fost numai a mea! Am observat în timpul orelor cum te chinuiai să scrii și să citești și, văzând că niciunul dintre colegi nu dorea să te ajute, am vrut să mă ofer eu.
– Mă bucur tare mult că ai făcut-o! Tu știi câtă fericire ai adus în sufletul meu? Acum pot învăța ca ceilalți copii, fără a-și mai bate joc de mine cineva! Cum te pot răsplăti?
– Răsplata mea este zâmbetul și lumina pe care le văd în ochii tăi! Te poți bucura în liniște de cadoul primit. Am făcut-o pentru îmi place să fiu de folos celor din jur!
Deodată, ușa clasei se deschise. Era doamna învățătoare. Un domn înalt și slab era în spatele dumneaei. Domnul ducea o bancă diferită de celelalte. A schimbat banca lui Alexandru cu cea adusă. Banca era mai mică, astfel că băiatul putea să scrie liniștit.
Văzând toate aceste lucruri, Alexandru a început să le povestească tuturor cum ajunsese în scaunul cu rotile. Elevii au fost atât de uimiți și emoționați la spusele lui încât le-au dat lacrimile, la fel și doamnei. Nimeni nu și-a putut imagina prin ce a trecut băiatul! Nici eu n-am crezut de prima dată. Am fost surprinși de sacrificiul lui.
De atunci, nimeni nu l-a mai evitat ci, dimpotrivă, cu toții ne-am împrietenit cu el, fiind mândri să avem un asemenea coleg! Iar Alexandru a devenit un băiat vesel, care avea mulți prieteni pe care îi ajuta la nevoie și a putut să învețe și să fie atent în clasă fără nicio grijă.
Cartea costă 29 ron și poate fi comandată cu autograf la adresa de email [email protected] sau la telefon 0755858813.