0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Alertă de căpușe de la DSP. Sibienii trebuie să meargă la Urgențe dacă sunt înțepați

Cele mai citite

Sute de oameni au ajuns și anul acesta la spitalele din județul Sibiu din cauza căpușelor. 745 de persoane au cerut ajutorul medicilor după ce au fost înțepate de căpușe, în perioada martie – iulie 2020, cele mai multe cazuri fiind înregistrate odată cu venirea sezonului cald.

Un număr de 745 de persoane înțepate de căpușe s-au prezentat la spitalele din județ în acest an. Direcția de Sănătate Publică a transmis un raport privind situația înțepăturilor de căpușe în județul Sibiu, în perioada 16 martie – 5 iulie, în baza datelor centralizate din cele 6 unități spitalicești din județ: Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Militar Sibiu, Spitalul Municipal Mediaș, Spitalul Orășenesc Agnita, Spitalul Orășenesc Cisnădie.
În această perioadă, la SCJU a ajuns doar 5 persoane din cauza căpușelor, acesta fiind spital COVID. Cele mai multe victime ale căpușelor au mers la Spitalul Militar, 255 la număr, pe locul 2 aflându-se Spitalul de Pediatrie, cu 231 de cazuri înregistrate. 157 persoane înțepate de căpușe s-au prezentat la spitalul din Mediaș, 87 la Cisnădie și alte 10 la cel din Agnita.
Numărul persoanelor înțepate de căpușe a crescut odată cu venirea sezonului cald, după cum se arată în raportul DSP. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în săptămâna 15-21 iunie, un număr de 162 de persoane solicitând ajutorul medicilor după ce au fost înțepate de căpușe.
Reprezentanții DSP au transmis principalele măsuri de prevenire a infecției cu boala Lyme, recomandându-le celor care sunt înțepați de căpușe să solicite ajutor cât mai urgent, la cel mai apropiat spital.
„Recomandăm populației să evite zonele cu risc crescut pentru înțepăturile de căpușe și să respecte toate măsurile preventive cunoscute deja (îmbrăcăminte adecvată, aplicareaț de repelenți, controlul tegumentelor după întoarcerea din natură). Dacă înțepătura s-a produs, indicăm extragerea căpușei cât mai urgent, în condiții de siguranță, de preferat în Serviciul de Primiri Urgențe de la cel mai apropiat spital”, transmite DSP Sibiu.
Potrivit aceleiași surse, numărul persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza căpușelor în 2020 a scăzut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
„Conform datelor centralizate din cele 6 unităţi spitaliceşti din Sibiu, în anul 2020 s-au prezentat la spital un număr total de 745 de pacienţi cu înţepături de căpuşe, faţă de 938 persoane în aceeași perioadă a anului 2019”, transmite purtătorul de cuvânt DSP Sibiu, Krisztina Gaal.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect