Un al patrulea proiect pentru zona Turnișor – Câmpșor, Aqua Park-ul promis de primărie de foarte mulți ani și plimbat prin mai multe zone ale orașului, se conturează încet-încet în zona cunoscută sub denumirea „la Cascade”, în avalul Cibinului. Pentru remodelarea întregi zone, Primăria avea nevoie de un PUZ, însă licitația pentru realizarea acestuia a întâmpinat dificultăți.
Un PUZ pentru 41 de hectare de teren aparținând municipalității a făcut obiectul unei licitații derulate de Primăria Sibiu pe platforma de achiziții publice SEAP. PUZ-ul are ca scop urbanizarea zonei situate în sud-vestul orașului Sibiu, între Cibin și calea ferată, scopul principal fiind construirea unui parc de agrement cu funcțiuni sportive, plus accesibilizarea și viabilizarea edilitară a zonei. Este vorba desrpe celebrul Aqua Park, ce va fi construit în acest perimetru și care presupune integrarea în zona respectivă.
Licitația a fost demarată încă de la începutul acestui an, a trecut prin perioada stării de urgență, care a complicat un pic procedura, însă s-a finalizat cu desemnarea unui câștigător. Din păcate, asocierea clasată pe locul al doilea a contestat procedura, atribuirea contractului fiind întârziată de procedura de judecare de la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.
Despre ce este vorba: pentru contractare acestui proiect, respecitv elaborarea PUZ-ului, au depus ofete cinci asocieri. Dintre acestea, două oferte erau identice, depuse de RAUMPLAN DESIGN și AGROPOLIS SRL. Cel mai probabil, a fost vorba despre o eroare de depunere a acestora. Cert este că pentru una din oferte, asocierea nu a depus actele necesare, astfel că ea a fost descalificată ca fiind neconformă. A rămas cealaltă ofertă, cu toate actele în regulă. La deschiderea finală a ofertelor, Raumplan avea prețul cel mai bun, astfel că a fost desemnată de comisia primăriei ca fiind câștigătoare. Asocierea clasată pe locul al doilea, AQUA ZUR și BTFARCH RO COMPANY, din Constanța, s-au supărat și au contestat la CNSC, susținând că unele documente cerute de primărie câștigătorilor au fost depuse peste limita de timp. Cei de la Aqua Azur susțineau că Raumplan „a tergiversat procedura, apelând la manopere frauduloase prin care subscrisa am fost decăzută din clasament”. Potrivit Primăriei Sibiu, CNSC a repsins contestația, astfel că Raumplan va rămâne câștigător.
„Procedura de achiziție pentru PUZ Urbanizare zona UVa, completare cu funcțiuni specific UVs, accesibilizare și viabilizare edilitară zona – zona cartier Turnișor – Câmpșor s-a finalizat însă, după emiterea raportului procedurii în data de 9 iunie 2020, unul dintre ofertanți a formulat o contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Aceasta a fost respinsă pe fond, dar decizia nu a parvenit încă Primăriei pentru afișarea pe SICAP, așa cum solicită legislația. După ce o vom primi, avem obligația de a o afișa timp de 10 zile. Dacă în acest interval nu se mai ridică și alte contestații, Primăria va trece la semnarea contractului. Termenul de realizare a lucrării va fi de 6 luni de la data semnării contractului”.
Proiectul PUZ-ului, „Urbanizare zona UVa, completare cu functiuni specific UVs, accesibilizare si viabilizare edilitara zona – zona cartier Turnișor – Câmpșor” a fost estimat la 290.000 lei, dar oferta câștigătoare a fost mai ieftină, 235.000 lei.
La finalul predării acestui PUZ, primăria va avea documentul care va stabili exact zonele ce intră sub incidența interesului public – zone de extindere infrastructură, spații publice, reglementarea circulațiilor și stabilirea traseelor rețelelor edilitare în zonă, indicatori urbanistici POT și CUT propuși, integrarea și armonizarea noilor construcții în mediul construit/neconstruit.
Au mai depus oferte Daedalus Proiect SRL și Aria Urbană SRL.