4.1 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Peste 1.000 de locuri libere în județul Sibiu, în urma primei etape de înscriere în clasa pregătitoare

Cele mai citite

1.071 de locuri au rămas libere, în clasele pregătitoare, pentru anul școlar 2020 – 2021, în urma primei etape de înscriere. Pentru această etapă, IȘJ Sibiu a aprobat 4.741 de locuri în cele 196 unități de învățământ, cu nivel primar, din județ. Conform lui Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, în prima etapă s-au înscris 3.670 elevi.

 
Potrivit unui raport al IȘJ Sibiu, în învățământul tradițional, cu predare în română, s-au înscris 3.250 de elevi, rămânând disponibile pentru cea de-a doua etapă de înscriere 965 de locuri. La Germană, au rămas 55 de locuri libere, din cele 419 alocate, iar la Maghiară opt locuri, din cele 21 alocate.
În ceea ce privește învățământul alternativ, în clasele pregătitoare cu predare în limba română s-au înscris 43 de elevi, iar 13 locuri au rămas vacante. În învățământul special, tot în limba română, nu s-a înscris niciun elev până acum, rămânând libere toate cele 30 de locuri alocate în județul Sibiu.
La secția română, cele mai multe locuri rămase libere pentru etapa a doua sunt la: Școala Gimnazială ”Ioan Slavici” Sibiu (66 locuri), Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu (57 locuri), Școala Gimnazială Nr. 12 Sibiu (46 locuri), Liceul Tehnologic Cisnădie (42 locuri), Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu (40 locuri), Școala Gimnazială ”George Popa” Mediaș (37 locuri), Școala Gimnazială Avrig (31 locuri) și Liceul ”Timotei Cipariu” Dumbrăveni (28 locuri).
A început cea de-a doua etapă de înscriere
În a doua etapă, ce se desfășoară între 21 – 31 iulie, va fi asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de inspectoratul școlar județean.
„În perioada 1 – 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către inspectoratele școlare, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. De asemenea, inspectoratele școlare vor soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului. În situația transmiterii documentelor pe e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi solicitate și în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor. Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții au sau nu au domiciliul în circumscripția respectivă”, explică reprezentanții IȘJ Sibiu.
La nivel național, au fost completate și depuse, în perioada 4 martie – 7 iulie, 150.503 cereri, fiind admise 149.307 cereri. Dintre cele 150.503 cereri completate și depuse, 131.599 de cereri vizează copiii care împlinesc vârsta de șase ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, iar 18.904 cereri privesc copiii care împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Pericol extrem de Valea Oltului. Cad stânci de pe versanți, șoferul unui TIR și un pasager au fost răniți

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în urma căderii unor stânci de pe versant pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect