0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Analiza epidemiologică, la nivelul județului Sibiu: Ludoș, Arpașu de Jos și Slimnic, în scenariul roșu

Cele mai citite

Trei localități din județul Sibiu se află în scenariul roșu, conform analizei epidemiologice a DSP. Este vorba despre Ludoș, unde rata de incidență COVID-19 este 4.35 la mia de locuitori, Arpașu de Jos – 3.54 și Slimnic – 3.25.

Potrivit statisticilor transmise de Ministerul Sănătății, șapte localități sibiene se află în scenariul galben: orașul Miercurea Sibiului – 2.92, Alma – 1.58, Jina – 1.36, Cristian – 1.13, Poplaca – 1.10, Șeica Mare – 1.07 și Loamneș – 1.05.
26 de localități din județul Sibiu nu au niciun caz de coronavirus în prezent: Copșa Mică, Ocna Sibiului, Alțîna, Apoldu de Jos, Ațel, Axente Sever, Bârghiș, Biertan, Boița, Brădeni, Brateiu, Bruiu, Cârța, Chirpăr, Hoghilag, Marpod, Merghindeal, Micăsasa, Mihăileni, Nocrich, Poiana Sibiului, Rășinari, Râu Sadului, Târnava, Tilișca și Vurpăr.
Potrivit Ministerului Educației, la nivel național, în 2.728 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori, în 410 localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 și 3 la 1.000 de locuitori, iar în 43 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.
Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.
Cele trei scenarii au următoarea configurație:
Scenariul 1: participarea zilnică (față-n față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
Scenariul 2: participarea zilnică (față-n față)) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
Prin urmare, în acord cu procedura aprobată de către cele două ministere, astăzi, 7 septembrie, toate direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor informa inspectoratele școlare județene/al Municipiului București și comitetele județene/al Municipiului București pentru situații de urgență (CJSU/CMBSU) cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.
„Până la 10 septembrie, în funcție de aceste date, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ, la propunerea Consiliului de administrație al unității de învățământ, comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ în vederea începutului anului școlar 2020-2021”, spun reprezentanții MEC.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect