3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

22 de nereguli, descoperite de pompieri în școlile din Sibiu și Mediaș

Cele mai citite

 

Pompierii sibieni au desfășurat activități pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor la unitățile de învățământ din Sibiu și Mediaș. În urma acestora, au identificat 22 de nereguli, dintre care 17 au fost sancționate cu avertismente scrise.

 
„Perioada premergătoare începerii noului an de învățământ se remarcă prin efortul conjugat, deschiderea și implicarea reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu , care împreună cu factorii responsabili din cadrul Inspectoratului Școlar Județean desfășoară activități pentru creșterea nivelului de siguranță la incendiu în unitățile de învățământ de pe raza județului. Până în prezent Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a desfăşurat șapte acţiuni de control”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Potrivti ISU Sibiu, creşterea nivelului de protecţie este un obiectiv prioritar pentru instituție, sens în care specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au urmărit pe timpul controalelor respectarea următoarele măsuri: verificarea organizării activității privind identificarea și evaluarea riscurilor pe timpul exploatării acestor construcții; asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor; funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare; exploatarea corectă a centralelor termice și a coșurilor de evacuare a fumului; existența și funcționarea stingătoarele de incendiu și a rețelelor de hidranți interiori; existenţa şi funcţionarea mijloacelor speciale de detectare, semnalizare, alarmare și stingere a incendiilor.
Recomandări la început de an
Odată cu începerea anului școlar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu reamintește importanța respectării următoarelor măsuri de prevenire la unitățile de invățământ.
Astfel, căile de evacuare şi salvare din unitãţile de învãţãmânt (coridoare, scări,  ieşiri) trebuie să fie permanent utilizabile, iar lãţimea acestora nu trebuie îngustată prin amplasarea de automate pentru sucuri, dulapuri etc. De asemenea, uşile trebuie ţinute permanent închise. În caz de incendiu, pe timpul parcurgerii traseului de evacuare, se va urmări închiderea tuturor uşilor, fără, însă, a le bloca. În plus, funcţionarea sistemului de alarmare trebuie verificată în afara orelor de  învăţământ, iar semnalul de alarmare trebuie sã fie cunoscut de cãtre profesori şi elevi. Se recomandă, pregătirea şi a altor echipamente de alarmare de rezervă (de exemplu: clopoţel, megafon etc). Pompierii sibieni mai spun că stingătoarele şi hidranţii trebuie să fie permanent accesibile şi în stare de funcţionare, iar clasele cu copii cu handicap locomotor trebuie amplasate pe cât posibil la parter. Dacă acest lucru nu este realizabil, se vor alege pentru aceşti elevi clasele din care calea de evacuare până în exterior care este cea mai scurtă.
În cadrul orelor speciale, în baza programei de învăţământ, elevilor li se vor transmite cunoştinţele generale în domeniul apărării împotriva incendiilor. În fiecare sală de clasă se vor afişa instrucţiunile pe care elevii şi profesorii trebuie sã le cunoască şi să le urmeze în cazul declanşării alarmei de evacuare.
„Profesorii au rolul de a-i instrui pe elevi în ceea ce priveşte pregătirea generală în domeniul apărării împotriva incendiilor, cunoaşterea planului de alarmare şi evacuare şi a comportamentului pe care trebuie să-l aibă în caz de incendiu”, mai spune Voina.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO/VIDEO – Protest după alegeri: „Tinerii vă spun în cor/Nu votați un dictator”

Peste 300 de tineri protestează, luni seara, în Piața Universității,, împotriva candidatului la președinție ajuns în turul doi cu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect