7.4 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Știința nu intră în izolare, la ULBS

Cele mai citite

Odată cu instalarea toamnei, luna septembrie aducea mereu cel mai așteptat eveniment științific al orașului, Noaptea Cercetătorilor. Era momentul în care întregul Sibiu își pregătea întâlnirea cu cercetătorii și inventatorii. Într-un an altfel pentru întreaga planetă, știința nu intră în izolare. Noaptea Cercetătorilor 2020 va avea loc pe data de 27 noiembrie, anunță ULBS.

Ca și în edițiile precedente, Noaptea Cercetătorilor își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Pe data de 27 noiembrie, publicul de toate vârstele este așteptat în spațiile destinate expunerii rezultatelor științifice din locaţiile facultăților Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, ale Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu și ale altor parteneri. Anul 2020 fiind un an în care se impun condiții speciale de organizare, o parte a activităților Nopții Cercetătorilor vor fi desfășurate și transmise și în mediul online, sub formă de filme cu tematică științifică, webinarii și transmisii livestream sau jocuri interactive.

„Prin Noaptea Cercetătorilor 2020, Sibiul se alătură pentru a șaptea oară celor peste 350 de centre științifice din întreaga Europă, în cadrul celui mai mare eveniment destinat științei și tehnologiei. Proiectul ”Noaptea Cercetătorilor 2020” se înscrie în linia de finanțare a Comisiei Europene prin Acțiunile Marie Skłodowska-Curie din cadrul Programului Orizont 2020 (Proiect H2020-MSCA-NIGHT-2020/ DoReMi-RO, GA no. 954638) și se află pe agenda evenimentelor culturale finanțate de Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu și de Ministerul Educației și Cercetării. Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu continuă și în 2020 colaborarea cu redutabile centre universitare și instituții de cercetare din România în cadrul unui consorțiu de 15 parteneri care implementează Proiectul „Noaptea Europeană a Cercetătorilor, Doing Research at Midnight in ROmania”: Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, coordonator consorțiu, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea din București, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Maritimă din Constanța, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Măgurele, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Măgurele, Institutul de Fizică Atomică, Măgurele, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Măgurele, Institutul de Științe Spațiale, Măgurele, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică, Măgurele, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Măgurele”, spun organizatorii.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Apă-canal aniversează 130 de ani de distribuție centralizată

Apă Canal Sibiu celebrează, în aceste zile, 130 de ani de distribuție centralizată a apei, iar cu acest prilej...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect