Traseul tematic despre natura parcului Sub Arini intitulat „Cunoaște Natura din jurul tău” s-a „îmbogățit” anul acesta cu 5 noi panouri. În total, proiectul cuprinde 10 panouri informative, acestea fiind prezentate publicului sâmbătă, 10 noiembrie, în cadrul unui eveniment organizat de inițiatorii proiectului, cei de la Tură în Natură.
În cadrul evenimentului, organizatorii le-au propus participanților o plimbare cu specialiștii Ionuț Tăușan și Mihai Crăciunaș pentru a cunoaște detalii interesante despre natura din jurul nostru.
„Traseul nostru conține acum 10 panouri informative, după ce în proiectul de anul acesta am realizat și adăugat încă 5. Dacă cele 5 panouri de anul trecut prezentau diversitatea specifică fiecărui microhabitat identificat, cele de anul acesta prezintă mai detaliat grupe de specii din natură. Cu ajutorul lor primim indicii esențiale despre păsările cântătoare, despre corvide sau despre speciile invazive întâlnite în parcul nostru”, se arată în descrierea evenimentului creat de Asociația Tură în Natură pe Facebook.
Proiectul a fost implementat în toamna anului 2019, fiind organizate o serie de tururi ghidate pentru observarea elementelor de floră și faună din Parcul Sub Arini, precum și ateliere pentru copii și adulți cu jocuri pentru cunoașterea naturii din Sibiu. Cele 5 trasee inaugurate anul trecut prezintă un tip diferit de habitat, căruia îi corespund anumite specii.
Pentru a extinde traseul tematic din parcel Sub Arini, cei de la Tură în Natură au înscris pentru al 2-lea an la rând proiectul la Maratonul Internațional Sibiu, explicând că anul acesta își propun să aducă în atenția vizitatorilor și specii care sunt privite de multe ori dintr-o perspectivă încărcată de preconcepții. „Este cazul, spre exemplu, al ciorilor care contrar părerii colective în general negative, sunt o specie extrem de inteligentă și adaptativă. De asemenea, o parte importantă din informațiile prevăzute anul acesta a fi transmise publicului vizează speciile exotice de floră și faună prezente în Parcul Sub Arini. Unele specii exotice sunt binevenite și reprezintă chiar o atracție pentru vizitatori pe când altele sunt invazive și un în pericol speciile autohtone”, se arată în descrierea proiectului.
Măsuri de siguranță la evenimentul de sâmbătă
Informații suplimentare despre activitățile din cadrul proiectului și participarea la evenimentul de sâmbătă se găsesc pe pagina de Facebook Cunoaște Natura din jurul tău.