-0.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Primarul din Cristian trimite la plimbare ideea amenajării unei stații de tratare a deșeurilor: „Suntem împotriva proiectului!”

Cele mai citite

 

Ioan Seuchea, primarul din Cristian, nu este de acord cu amenajarea unei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor pe raza comunei. Acesta asigură localnicii că „atât eu, cât și Consiliul Local Cristian, suntem împotriva proiectului de construire”.

 

„Vă asigur că atât eu cât și Consiliul Local Cristian suntem împotriva proiectului de construire a instalației de tratare mecano-biologică cu digestie anaerobă pe teritoriul comunei noastre. Acest proiect are efecte negative atât asupra locuitorilor comunei, cât și asupra companiilor din zona industrială de EST a comunei noastre. Am aflat de acest proiect al Consiliului Județean Sibiu din presa locală și din ordinea de zi a ședinței extraordinare a CJ din 5.11.2020. Imediat ce am văzut ordinea de zi, am facut o adresă către Consiliul Judetean Sibiu spre a fi discutată în regim de urgentă în ședința Consiliului Judetean din 05.11.2020, însă aceasta nu a fost inclusă pe ordinea de zi a Consiliului Judetean. În adresa cu nr. 15485/04.11.2020, puteți citi faptul că noi nu suntem de acord și o să ne opunem acestui proiect inițiat de Consiliul Județean pe teritoriul comunei Cristian”, arată Ioan Seuchea.

Potrivit acestuia, pentru terenul cu CF nr. 110135, deținut de o companie privată, a fost emis Certificatul de Urbanism cu numărul 116/21.05.2020 pentru introducerea în intravilan și construirea unui spațiu industrial, conform PUG-ului aprobat.

„De asemenea pentru introducerea acestui teren în intravilan a existat o consultare publică dar pentru activitatea firmei care deține terenul și nu pentru proiectul de construire a unei stații de tratare mecano-biologica cu digestie anaerobă. Primăria Cristian o să lupte pe toate căile posibile ca să se asigure că acest proiect nu se realizează pe teritoriul comunei noastre”, mai spune Seuchea.

Proiectul, retras înainte începerii ședinței CJ
Proiectul construcției stației de tratare a deșeurilor pe raza comunei Cristian s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Sibiu, în 5 noiembrie. Acesta a fost retras înainte de începerea ședinței, pentru că unii consilieri județeni au reclamat faptul că proiectul mai trebuie documentat.
„Legat de discuția pe care am avut-o în Comisie, vreau să vă asigur că noi suntem susținători ai acestui proiect, suntem conștienți de utilitatea și de importanța lui. Nu ne dorim nicio formă amânarea lui. Doar că ne dorim o abordare prudentă și responsabilă în cheltuirea banului public. Având pe ordinea de zi proiectul de edificare, m-am informat. Informarea de scurtă perioadă mi-a adus următoarele elemente: avem un raport de specialitate al Direcției Tehnic, prezentat în ședința din 6.02.2020 și care menționează faptul că obținerea finanțării pentru TMB este condiționată de identificarea unor terenuri în suprafață de minimum 30 ha. Avem un alt document, tot de pe site-ul CJ, care se numește “Deșeurile și dezvoltarea județului Sibiu”, și care la un capitol arată că terenul trebuie să aibă între 15 – 20 ha. Astăzi noi discutăm despre un teren de 5 ha, în condițiile în care planul județean de gestionare a deșeurilor menționează faptul că locația pentru construirea TMB va fi identificată pe baza studiilor de teren elaborate în etapa studiului de fezabilitate. Întrebările noastre sunt: dacă suprafața de teren pe care noi vrem să o achiziționăm, cea de 5 ha este suficientă, dacă topografia acestui teren – care nu e tocmai potrivită pentru o construcție industrială, că e un triunghi – e pretabilă edificării acestui proiect? Și ce se întâmplă dacă noi achiziționăm acest teren și vine studiul de fezabilitate și ne indică că nu e pretabil? Am solicitat respectuos amânarea achiziționării acestui teren până în momentul în care avem un document tehnic care să ne indice că terenul este potrivit”, a precizat Gabriel Tischer, în ședința din 5 noiembrie.
Terenul de aproximativ cinci hectare se află în proprietatea societății ROSWISS SRL Sibiu. Prețul de vânzare al imobilului este de 1.140.800 euro, echivalent a 5.559.917 lei.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect