0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

VIDEO | O plimbare în Parcul din Piața Cluj? Nu „mirosea” bine până de curând

Cele mai citite

Parcul din Piața Cluj nu a fost, până zilele trecute, o destinație plăcută astfel încât să îi motiveze pe sibieni să scrie în declarația pe proprie răspundere „deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor”.

 
Potrivit unui filmuleț primit din partea cititorilor noștri, Parcul din Piața Cluj, reamenajat de Primăria Sibiu și transformat într-o zonă de relaxare și cu un loc de joacă pentru copii dotat cu diverse echipamente, a fost „avariat”. O dală era pe cale de a se desprinde, până zilele trecute, astfel că reprezenta un adevărat pericol îndeosebi pentru cei mici, dornici să se joace în spațiul nou amenajat.
De asemenea, cei care voiau să se bucure de liniște pe băncile nou amplasate trebuiau mai întâi să își facă curățenie la… locul de relaxare. Băncile și mesele erau „decorate” de ciori.
„Hai la o cafea să stăm aici liniștit! uite ce fain au decorat-o! De Crăciun, cu stele albe!”, se arată în filmulețul transmis de unul dintre cititorii noștri.
https://www.facebook.com/164059226972348/videos/143049114237675
 
 
Ce spune Primăria Sibiu
La câteva zile de la sesizarea noastră, Primăria Sibiu a transmis un echipaj pentru a face curățenie în Parcul din Piața Cluj. Reprezentanții Primăriei spun că dala aviariată a fost vandalizată și că, în prezent, sunt analizate imaginile de pe camerele video pentru a se idenfica vinovatul.
„În ceea ce privește dala avariată din pavajul fântânii arteziene, aceasta a fost în mod evident vandalizată. De aceea, Poliția Locală analizează în prezent imaginile de pe camerele video amplasate în zonă pentru a identifica persoana care a produs paguba și pentru a recupera de la aceasta contravaloarea reparațiilor. Serviciul Gospodărire din cadrul Primăriei Sibiu a înlocuit dala avariată.  Cu privire la mizeria lăsată de ciori pe alei și pe echipamentele din parc: ciorile sunt atrase în pomii din parc unde cuibăresc și, mai mult, având în vedere circulația pietonală și auto foarte redusă din perioada stării de alertă și a carantinei, aceste păsări intră și rămân tot mai mult în oraș”, a explicat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, într-un răspuns transmis, astăzi, redacției noastre.
Conform acesteia, pentru a reduce impactul negativ pe care aceste păsări îl au asupra spațiilor urbane, Primăria Sibiu toaletează periodic arborii pentru a evita cuibărirea lor și va instala în parcul din Piața Cluj un aparat care emite ultrasunete ce resping păsările dăunătoare
De asemenea, potrivit aceleiași surse, de acum încolo, Serviciul Salubrizare și Serviciul Gospodărire vor interveni mai des în vederea curățării aleilor și echipamentelor din parc.
https://www.facebook.com/164059226972348/videos/205369241073316
 
Lucrările de modernizare a Parcului din Piața Cluj, finalizate în octombrie
Lucrările de reamenajare a Parcului din Piața Cluj au fost finalizate la mijlocul lunii octombrie.
„Parcul din Piața Cluj avea nevoie de împrospătare. Înainte, vegetația era neîngrijită, aleile erau neamenajate, iar locul de joacă avea echipamente puține și depășite moral. Prin aceste lucrări am reușit să îl transformăm într-o zonă funcțională, un spațiu public viu, cu bănci pentru odihnă, mese, alei bine amenajate și mai ales, un spațiu plăcut și atractiv pentru cei mici, păstrând arborii existenți și împrospătând verdeața din zonă”, a declarat, după finalizarea lucrărilor, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
În acest spațiu delimitat de străzile Kiev, Timișoara și Paris s-au executat mai multe lucrări. Aleile au fost reabilitate, iar iluminatul public a fost modernizat, fiind asigurat prin corpuri de iluminat cu LED. În zonă a fost instalat și un hot spot pentru internet wireless gratuit, precum și stâlpișori prevăzuți cu prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Totodată, s-a amenajat o fântână arteziană în centrul parcului și s-a creat un loc de joacă nou și complex, împrejmuit pentru siguranța copiilor. Aici, cei mici vor găsi diverse leagăne și cățărătoare, dar și jocuri educative pe asfalt prin care pot învăța planetele sistemului solar, adunări și înmulțiri și regulile de circulație de bază sau se pot juca într-un labirint desenat pe alei. De asemenea, s-a amenajat o zonă de workout cu aparate pentru genuflexiuni, tracțiuni sau flotări. Parcul a fost dotat cu mobilierul necesar, fiind amenajate bănci, coșuri de gunoi și rastele pentru biciclete.
Valoarea investiției din bugetul local s-a ridicat la 1,15 milioane lei.
 
 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect