Adăpostul de noapte din Sibiu va fi modernizat. Instalațiile și finisajele vor fi schimbate, va fi creată o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități și vor fi mai multe grupuri sanitare. Proiectul privind modernizarea clădirii din strada Piața Iancu de Hunedoara nr. 3 se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de mâine.
Prin acest proiect, sunt propuse recompartimentarea și refuncționalizarea parterului cu pereți din BC, pentru realizarea unor grupuri sanitare pe sexe, a unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, realizarea unui spațiu tehnic, a unei rampe de acces la parter pentru persoanele cu dizabilități, crearea unui spațiu necesar amplasării scării de beton propuse pentru accesul la mansardă, schimbarea tâmplăriilor din lemn existente cu tâmplării din PVC din geam termopan, a instalațiilor interioare, a finisajelor și deschiderea unor goluri de ferestre închise pentru realizarea unei noi căi de evacuare și pentru realizarea unor ferestre pentru spațiile fără lumină naturală. De asemenea, se urmărește realizarea hidroizolării soclului cu tencuială hidroizolantă.
De asemenea, la mansardă se propune realizarea compartimentării interioare pentru realizarea camerelor pentru beneficiari cu o capacitate de 14 locuri și a grupurilor sanitare aferente acestora. În plus, se dorește amenajarea podului peste parterul corpului vechi de clădire cu pereți pe structură ușoară din gips carton, rezistent la foc, și termoizolarea acestuia cu vată de sticlă. De altfel, se mai propune și înlocuirea acoperișului pe toată clădirea cu învelitoare din țiglă ceramică.
„Investiția este necesară și oportună pentru derularea în condiții bune a serviciilor destinare persoanelor fără adăpst, de pe raza municipiului Sibiu. În cursul anului 1998, s-a început un proces de extindere a clădirii în care s-a construit un corp nou și s-a început mansardarea clădirii. Având în vedere spațiul existent la mansardă, este necesar ca mansarda să devină funcțională, ca atare se impune amenajarea acesteia în sensul compartimentării și construirii accesului spre mansardă. Acoperișul are țigle măcinate, sparte sau dislocate care permit infiltrarea apei, în zilele ploioase, în podul imobilului și tavanele încăperilor, cu lați deteriorați, jgheaburi și scocuri deteriorate sau lipsă, iar încăperile prezintă pereți și plafoane cu mucegai și igrasie, din cauza infiltrațiilor de apă. În starea acutală, imobilul nu poate asigura spații suficiente pentru igiena personală (grupuri sanitare), atât pentru bărbați și femei, cât și pentru personalul angajat în cadrul Centrului care își desfășoară activitatea în imobil. De asemenea, clădirea nu are căi de evacuare (ieșiri de urgență) care să permită evacurea beneficiarilor și a personalului în situații de urgență și nu dispune nici de spații pentru birouri și spații administrative suficiente, spațiu special amenajat pentru depozitarea obiectelor personale ale beneficiarilor sau spațiu de zi ori al personalului de specialitate (asistenți sociali) pentru realizarea consilierii de specialirare a beneficiarilor”, se arată în raportul proiectului ce se află pe ordinea de zi a ședinței de mâine a CL Sibiu.