La nivelul județului Sibiu, din 1 octombrie 2020 și până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a identificat 52 de focare de infecție cu virusul SARS CoV-2. Dintre acestea, 41 au fost identificate în centre rezidențiale. Conform Prefecturii Sibiu, în prezent, la nivelul județului, sunt active nouă focare de infecție cu COVID-19, dintre acestea opt fiind în centre rezidențiale.
În aceste momente, Direcția de Sănătate Publică Sibiu monitorizează următoarele focare de infecție cu SARS CoV-2 la nivelul județului Sibiu: Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Mediaș – 49 persoane cu coronavirus, din care 27 beneficiari pozitivi și 22 angajați pozitivi – focar identificat în 18 noiembrie 2020; Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Ighișu Vechi – 43 persoane, din care 37 de beneficiari pozitivi și șase angajați pozitivi – focar identificat în 6 decembrie 2020; Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Marpod – 87 persoane, din care 77 de beneficiari pozitivi și zece angajați pozitivi – focar identificat în 14 decembrie 2020; Căminul de Persoane Vârstnice Tălmaciu – cinci persoane, toate beneficiari – focar identificat în 24 decembrie 2020; Căminul de Persoane Vârstnice Cristian – 25 persoane, din care 19 beneficiari pozitivi și șase angajați pozitivi – focar identificat în prima zi de Crăciun, 25 decembrie 2020; Centrul de Îngrijire și Asistență „Episcop Nicolae Popoviciu” Biertan – patru persoane – beneficiari – focar identificat în 31 decembrie 2020; Centrul de Îngrijire și Asistență Biertan – 32 persoane, din care 18 beneficiari pozitivi și 14 angajați pozitivi – focar identificat în 31 decembrie 2020; Căminul de Persoane Vârstnice Sibiu – șapte persoane, din care șase beneficiari pozitivi și un angajat pozitiv – focar identificat în 31 decembrie 2020.
De asemenea, 201 angajați ai unei companii producătoare de componente auto din Sibiu au coronavirus. 276 de contacți ai acestora se află în carantină la domiciliu. Acest focar a fost identificat în 9 octombrie 2020.
„Conform Metodologiei INSP în vigoare, precizăm faptul că un focar se închide doar în momentul în care timp de 14 zile nu apare un nou caz, de la data ultimei confirmări pozitive SARS CoV-2 din cadrul focarului. Chiar dacă o parte dintre persoanele pozitive aparținătoare unui focar de infecție s-au vindecat, ele nefiind pozitive în prezent, numărul de cazuri din focar se calculează de la data identificării lui până la închidere”, explică Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.