0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Ludovic Orban: pensiile vor crește abia în 2022; anul acesta nu vor fi acordate vouchere de vacanță

Cele mai citite

Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut primele declarații referitoare la bugetul pentru acet an, care ar trebui finalizat în cel mai scurt timp de prim-ministrul Florin Cîțu. Printre măsurile decise, care se vor regăsi în buget, se numără eliminarea voucherelor de vacanță și amânarea creșterii pensiilor pentru 2022.

Actuala coaliție de guvernare a decis să elimine tichetele de vacanță acordate de guvern bugetarilor, pentru a reduce presiunea pe buget. De asemenea, pensiilor vor crește abia în 2022, în baza unui calcul folosit anterior, respectiv rata inflației plus jumătate din creșterea salariului mediu pe economie. Anterior, Florin Cîțu anunțase că proiectul bugetului va fi făcut public în zilele următoare, după aprobarea sa în coaliție.
Eliminarea vocuherelor de vacanță va reprezenta o lovitură puternică nu doar pentru bugetari, dar și pentru industria turismului, care a beneficat de o gură de aer în ultimii ani, în urma acestor vouchere. Practic, bugetul statului a asigurat vacanțe pentru o serie de persoane angajate la stat, iar unitățile de turism au înregistrat o creștere a încasărilor pe baza acestor plăți.
Ludovic Orban a precizat că voucherele emise în 2019 și 2020 rămân valabile și vor putea fi folosite în continuare.
De asemenea, a mai fost anunțată reducerea sporului de 30% din prefecturi, în același timp rămânând încă în discuție restul sporurilor bugetarilor. Intenția premierului Cîțu este de a plafona aceste sporuri.
Bugetul de stat este într-o mare întârziere, ca urmare a discutării acestuia abia după alegerile din 6 decembrie. Discuțiile uneori tensionate din coaliție au prelungit data finalizării. Administrațiile locale, ministerele și instituțiile subordonate așteaptă toate noul buget, pentru a-și putea creiona propriile bugete după care vor funcțion în 2021. Printre trăsăturile bugetului pe 2021 se numără un deficit ridicat, generat de cheltuielile foarte mari pe care statul trebuie să le facă cu creșterile de pensii introduse anul trecut, plus acumularea datoriilor și cheltuielilor generate de pandemia de coronavirus.
 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect