0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

VIDEO Proiectanții au realizat primul film cu viitorul Spital Județean de Urgență Sibiu

Cele mai citite

Proiectul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu intră în faza de aprobare a autorizației de construire, fiind finalizată documentația tehnică specifică. Proiectanții au furnizat Consiliului Județean o prezentare video a proiectului.

Consiliul Județean a confirmat că documentația pentru obținerea autorizației de consturire a noului spital județean este finalizată și va fi depusă la Primăria Sibiu. Odată ce va fi obținut autorizația, CJ poate începe procedura de cosntruire.
În ceea ce privește finanțarea acestui importnat proiect, CJ spune că se bazează pe fonduri guvernamentale și fonduri europene. Proiectul noului spital județean a fost realizat, după cum susțin reprezentanții CJ, „după ultimele standarde folosite în Uniunea Europeană în domeniul sănătății și protecției mediului, fiind astfel eligibil pentru finanțare europeană”.
Cele mai noi informații referitoare la viitorul spital arată că el va găzdui, într-o primă etapă, pacienții de boli acute care astăzi vin pe B-dul Corneliu Coposu, inclusiv urgențele. În același timp, în spațiul actual al Spitalului Județean vor fi menținuți pacienții cronici, în pavilioanele care au fost renovate în ultimii ani. după cum a precizat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, noul spital va avea aparatură nouă, inclusă în proiect, nefiind prevăzută o mutare a aparaturii existente în Spitalul Județean în funcțiune.
Din punct de vedere al eficienție energetice, proiectul a fost făcut prin optimizarea costurilor, cu „soluții de management sanitar complet digitalizate, pe un sistem de monitorizare și control centralizat”, fiind utilizate totodată „soluții de management eficient al consumurilor și al mentenanței clădirii”. După cum spune CJ, clădirea îndeplinește conceptul nZEB 30% (nearly Zero-Energy Building). Mai exact, necesarul de energie va fi acoperit în mare măsură din surse regenerabile care sunt prevăzute în proiect.
Proiectul Noul Spital Județean din Sibiu este primul din România, din seria de spitale locale și regionale aflate în planul actualei guvernări pentru finanțare și construire, care își încheie partea de documentație tehnică PAC, fiind astăzi singurul gata de autorizare și trecere în faza de finanțare și execuție.
Noul Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu ar trebuie să fie finalizat în 2025, dacă achiziția lucrărilor de execuție va fi finalizată în aproximativ un an de la acest moment.
Proiectul a fost realizat de asocierea Popaescu & Co, Studio SQM, API Arhitekti, din echipa care a lucrat la proiect făcând parte 48 de experți, arhitecți, urbaniști, ingineri de rezistență, de instalații, ingineri de fluide medicale, de amenajări exterioare, experți în analiză energetică, arheologică, tpometriști, geotehnicieni, protecția mediului, analiză economică și epidemiolog.
Valoarea totală a acestui proeict a fost evaluată la 501.040.841 euro, din care construcții și montaj 241.528.561 euro. Spitalul poate fi finanțat prin Planul Național de Relansare și Reziliență.
Cum va fi organizat Noul Spital Județean
Potrivit proiectului, noul Spital Clinic Județean de Urgență va include și Sptialul de Pediatrie, care se va muta în noua clădire. Va avea 805 paturi pentru spitalizare continuă, din care 620 pentru adulți și 185 pentru copii. De asemenea, va avea 90 de paturi pentru spitalizare de zi (50 adulți, 40 de copii). În plus, vor putea fi cazați 185 de însoțitori. Clădirea va dispune de Unitate Primir Urgențe pentru adulți și pentru copii, va avea un heliport, un centru de cercetare și funcțiuni de suport: administrative, de logistică, tehnice și altele.
În Corpul A vor fi secțiile Chirurgie 1, Oftalmologie, Urologie, Medicină Internă, Cardiologie, Gastroenterologie, spitalizare de zi chirurgicală și medicală adulți, ambulator adulți și spații comerciale. În Corpul B va fi un bloc universitar, UPU adulți, Chirurgie cardiovasculară, Chirurgie 1 și Chirurgie plastică, Neurologie, Neurochirurgie, Ortopedie, Chirurgie 2, iar la subsol va fi un restaurant. În Corpul C, dedicat preponderent maternității, vor fi spații pentru Medicină nucleară, Cercetare, UPU pediatrie, Administrativ, ATI Adulți, Bloc Nașteri, Secție prematuri, Obstetrică și ginecologie, precum și birouri medici. În al patrulea corp, D, se vor regăsi secțiile pentru copii: Ambulator pediatrie, Boli infecțioase pediatrie, bloc operator copii, Spitalizare de zi copii, ATI copii, Ortopedie pediatrică, Recuperare pediatrică și neurologie, Pediatrie și Chirurgie pediatrică.
În corpurile intermediare vor mai fi secții de Hemodializă, Internări/Externări, Angiografie, Radiologie/Imagistică, Bloc alimentar, farmacie, Laborator de analize, precum și Anatomie patologică. Spațiile dintre corpuri, ca și curtea spitalului, sunt prevăzute ca grădini.
Suprafața construită totală va fi de 21.985,5 metri pătrați, iar suprafața desfășurată va fi de 119.728,80 metri pătrați. Spitalul va avea subsol și 5 etaje plus un etaj tehnic.
 

 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect