Hipoacuzia este o suferință ascunsă care în majoritatea cazurilor se instalează treptat și afectează serios viața. Cât de mult ne bazăm pe auzul nostru? Putem răspunde doar știind că auzul este primul simț care se dezvoltă înainte de naștere, cu ajutorul auzului învățăm să comunicăm și să cunoaștem lumea în care trăim. Auzul împreună cu văzul sunt cele mai de preț simțuri cu care un om este înzestrat. Aceste două simțuri ne însoțesc pas cu pas, dar chiar mai mult de atât. Spre deosebire de văz, auzul este în alertă non-stop și datorită auzului ne simțim în siguranță inclusiv în timpul somnului.
Dar, chiar când înțelegem rolul major al auzului, nu luăm măsuri pentru protejarea urechilor noastre, iar din acest motiv s-a ajuns la o creștere alarmantă a persoanelor cu hipoacuzie.
Mai mult decât această creștere înregistrată, din nefericire, persoanele cu deficiență de auz așteaptă în medie 5-7 ani până decid să ia măsuri în privința deficienței de auz, uneori îndemnați de persoanele dragi, alteori observând că amprenta hipoacuziei este din ce în ce mai evidentă, le afectează relațiile de familie,de muncă și chiar provoacă anxietate, depresie sau îi expune la pericole.
Acesta este momentul când avem nevoie de specialiștii care să determine cu ce tip și grad de hipoacuzie ne confruntăm. Cabinetul de testare și protezare auditivă este locul în care o echipă de specialiști reabilitează auzul prin testare și protezare auditivă. Aici vi se va realiza audiograma tonală și vocală, iar rezultatele vor fi baza recomandărilor realizate de specialiști cu privire la aparatele auditive compatibile.
Dar ce pași trebuie să parcurgem? Primul pas – testarea auzului. La Audiolux serviciile de consult și testare sunt 100% gratuite. Testarea auzului constă în realizarea unei audiograme, un test noninvaziv, nedureros, care durează 30-45 minute. Cu audiograma mergeți la medicul de familie și medicul specialist ORL. Medicul specialist va stabili diagnosticul și vă eliberează o recomandare de protezare auditivă. Pasul al 2-lea – depunerea dosarului CAS. Cu recomandarea de la medic, audiograma, adeverința de salariat sau talonul de pensie și cerere tip asociată județului, veți depune dosarul pentru obținerea sumei de 1008.35 ron pentru 1 aparat auditiv sau dublul sumei la copii, pentru 2 aparate auditive.
În timp ce așteptați decizia casei de asigurări începeți să cercetați oferta cabinetelor de protezare auditivă – informații despre aparatele auditive, serviciile disponibile și ofertele în vigoare.
La Audiolux puteți opta pentru aparate auditive marca Signia (Siemens) sau A&M. Prin CAS puteți beneficia în prețul compensat de un aparat auditiv gratuit sau dacă puteți alege un aparat auditiv mai performant, va trebui să achitați o diferență care pornește de la 200 ron. Tehnologia aparatelor auditive Signia este recunoscută global, aceste aparate auditive fiind printre cele mai performante din lume.
Dar, pentru știm că îți dorești să faci achiziții sigure, oferim în probă orice aparat auditiv – GRATUIT – timp de 15 zile. Nimic mai simplu și vei ști exact ce beneficii îți va aduce aparatul auditiv ales.
Pentru că încurajăm protezarea bilaterală pentru un auz cât mai natural, acordăm reducere de 40% la al 2-lea aparat auditiv.
Legătura cu specialistul Audiolux nu se termină odată cu ieșirea din cabinet. Cu ajutorul serviciului special de asistență audiologică disponibil pentru gama premium Signia veți putea păstra legătura cu specialistul nostru din cabinet prin intermediul aplicației Signia instalate pe telefon.
Audiolux are o experiență de 21 de ani și în prezent în mai multe cabinete la nivel național. Vă așteptăm și pe dumneavoastră în cea mai apropiată locație. Dacă locuiți în Sibiu cabinetul Audiolux este situat pe strada Andrei Șaguna, numărul 3, la aproximativ 200 de m de Hotel Ramada.
Pentru mai multe detalii despre serviciile și aparatele auditive Audiolux, puteți accesa site-ul Audiolux pe www.audiolux.ro/contact sau puteți apela numărul 0745 076 983.