-0.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

VIDEO Americanii se laudă cu cea mai ieftină locuință din lume, dar nu mai ieftină decât în Cartierul Arhitecților

Cele mai citite

O companie din SUA a prezentat la un târg de construcții „cea mai ieftină locuință din lume”, care poate fi montată doar într-o zi. Prețul ei este sub 50.000 de euro, dar este evident mai scumpă decât celebrele apartamente din Cartierul Arhitecților, din Cisnădie – Sibiu.

Este rezistentă la incendii și uragane, poate fi montată sau demontată în doar o zi și oferă o suprafață utilă de 40 de metri pătrați. În plus, are marea șansă să fi fost popularizată de celebrul Elon Musk, șeful Tesla, care și-a cumpărat una pentru a locui în curtea fabricii de automobile electrice.

Compania care construiește aceste case, numite Boxabl, și care le-a prezentat la la târgul International Builders Show din Las Vegas, susține că sunt cele mai accesibile locuințe din lume. Ele sunt construite din cadre de oțel, din ceva zone în care se toarnă beton și din pereți metalici cu izolație pe bază de spumă. Casele au mai multe variante, însă cea mai ieftină, cea de 40 de metri pătrați, costă 49.500 de dolari. Materialele care sunt necesare pentru asamblarea casei pot fi transportate cu o mașină mai mare, un camion sau chiar un pick-up de mari dimensiuni, cu costuri mult mai mici decât cele necesare în cazul unor case mobile prefabricate sau în cazul construcției pe bază de containere.

Casa este asamblată în fabrică și pliată, astfel că la locul de montaj este nevoie doar de o fundație sau placă de beton, iar casa se depliază pur și simplu, fiind apoi adăugate elementele de fixare și cele de finisaj. Dacă sunt pregătite în prealabil conexiunile la instalațiile de apă, canalizare și electricitate, casa devine funcțională în câteva ore de la descărcarea din mașină.

Următorul proiect al companiei care realizează casele Boaxabl vizează module care să poată fi comandate și asamblate după preferințe de proprietari.

Dincolo de avantajele și dezavantajele acestor case pliabile, americanii care se laudă cu cele mai ieftine case din lume nu au auzit de apartamentele din Cisnădie, Cartierul Arhitecților, unde prețul unei case începe de la mai puțin de 40.000 de euro. Garsoniere cu 31 de metri pătrați se vând pentru 36.000 de euro, iar apartamente cu două camere încep de la circa 38.000 de euro și se găsesc frecvent la 46.000 de euro. E drept că vor fi gata peste un an, probabil, iar spațiul din interior este uneori sub cel al caselor americane, dar sunt făcute din cărămidă și oferă un grad ridicat de socializare, datorită distanțelor extrme de mici dintre blocuri.

Potrivit raportului de preț de pe unul din site-urile de imobiliare pe care se găsesc anunțurile de apartamente din Sibiu, prețul mediu pe metru pătrat a crescut la un nivel de peste 1000 de euro, în acest an, în zona Arhitecților.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ViyucP0KHx0″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect