3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Un nou studiu demonstrează că vaccinurile anti COVID reduc riscul de spitalizare cu peste 70%

Cele mai citite

Persoanele care au schema completă de vaccinare anti COVID au mai multe șanse să scape de spitalizare, conform unui nou studiu, realizat de această dată de cercetătorii britanici și publicat în revista științifică The Lancet. De asemenea, studiul relevă că cresc șansele ca persoanele infectate să rămână asimptomatice.
Un studiu amplu al cercetătorilor britanici de la School of Biomedical Engineering and Imaging Sciences/King’s College London, dar și alte instituții de cercetare din UK, arată că persoanele vaccinate cu schema completă împotriva COVID au un risc mult mai scăzut să fie spitalizate, potrivit Agerpres, care citează publicația The Lancet. Astfel spus, persoanele vaccinate au peste 70% șanse să treacă mult mai ușor prin infectarea cu coronavirus și să nu aibă nevoie de spitalizare.
Studiul, care nu face diferențe între vaccinurile folosite, a acoperit un număr de 1,2 milioane de persoane vaccinate între 8 decembrie 2020 și 4 iulie 2021, din care 971.504 și-au administrat două doze. Dintre aceștia, 2.370 au fost testați pozitiv cu SARS-COV-2.
Conform analizei datelor colectate, riscul de infectare cu COVID-19, respectiv apariție de simptome după infectare pentru mai mult de 28 de zile de la infectare se reduce la jumătate pentru cei vaccinați cu schema completă. Totodată, cei vaccinați cu ambele doze au o probabilitate aproape dublă de a fi total asimptomatici. Posibilitatea ca boala să fie asimptomatică în rândul celor vaccinați cu prima doză a crescut cu 63%, în timp ce după cea de a doua doză procentul crește la 94%.
În continuare cei mai vulnerabili la o infecție post-vaccinare după ce au primit o doză de vaccin sunt “adulții în vârstă mai fragili”, de peste 60 de ani și „adulții vârstnici”, care au și alte patologii, precum obezitate, boli cardiace, renale sau pulmonare.
“Ne aflăm într-un moment critic al pandemiei, cu o creştere a cazurilor în întreaga lume din cauza variantei Delta. Contagierile după vaccinare sunt de aşteptat şi nu anulează faptul că vaccinurile îşi îndeplinesc exact misiunea pentru care au fost dezvoltate: de a salva vieţi şi de a preveni o boală gravă”, notează într-un comunicat Claire Steves, de la Kings College din Londra, coautoare a studiului.
Steves a făcut trimitere și la alte studii, care au demonstrat că rata de mortalitate la pacienții spitalizați în urma infectării cu coronavirus este de aproximativ 27%. Aceasta mai spune și că procentul s-ar putea reduce considerabil dacă oamenii s-ar vaccina, evitând totodată și spitalizarea.
În ceea ce privește adulții care au primit cel puţin o doză de vaccin de la Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca sau Moderna, cel puţin 0,5% au raportat o infecţie post-vaccinare detectată la 14 zile după prima doză. În cazul adulţilor care au primit două doze de vaccin, cel puţin 0,2% au suferit o contagiere la şapte zile după cea de-a doua doză.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

„Legionar”, cel mai căutat cuvânt pe DEX online în noaptea alegerilor. Ce alte cuvinte au mai fost căutate

„Legionar” a fost cel mai căutat cuvânt de către români, în noaptea de duminică spre luni, conform unei indexări...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect