Grupul de reconstituire Anacronism în colaborare cu Parohia Evanghelică Cisnădioara vă invită la Cetatea din Cisnădioara unde în perioada 24-26 septembrie 2021 veți putea avea parte de trei zile ca-n povești, la evenimentul Weekend Medieval la Cisnădioara.
Evenimentul își propune să deschidă o „poartă a timpului” și să prezinte un fragment din viața locului din perioada Evului Mediu. Astfel vizitatorii, iubitori ai naturii, interesați de istoria locului și a culturii medievale, vor avea ocazia ca în această perioada, să întâlnească în curtea cetății cavaleri și domnițe, să participe la diferite jocuri și activități medievale.
Tema principală a Weekendului Medieval din Cisnadioara are la baza Pelerinajele din secolul XIII.
Evenimentul include prezentări, ateliere, demonstrații de lupte cavalerești și jocuri cu caracter medieval pentru copii, expoziție de unelte și arme medievale.
Cetatea din Cisnadioara, loc special prin istoria și legendele care o înconjoară de mai bine de 800 de ani, loc de pelerinaj în Evul Mediu, situată într-un peisaj magic, a reprezentat dintotdeauna o atracție pentru oamenii dornici să se încarce cu spiritualitatea locului.
Modesta bazilică romanică construită pe dealul ce se înalță în mijlocul localității Cisnadioara servea drept loc de pelerinaj, motivul pentru care credincioșii veneau aici să se roage era hramul bisericii Sf. Mihail. Sfântul Mihai este cantaritorul faptelor noastre, iar cei care se rugau lui le erau iertate păcatele, motiv pentru care locul a fost des frecventat. Biserica a fost folosită ca loc de pelerinaj până la Reforma Luterană din anul 1517 când biserica a fost scoasă din funcțiune.
Astăzi cetatea este unul dintre puținele monumente istorice care s-au păstrat în forma sa inițială, suferind de-a lungul timpului foarte puține modificări.
Așadar anul acesta Cetatea va deveni din nou un loc de pelerinaj, dar de data aceasta pentru iubitorii de istorie și de cultură medievală și pentru cei care doresc să petreacă o zi plină cu aventuri și jocuri în pitorescul peisaj oferit de localitatea Cisnadioara.
Aici vom putea descoperi cum era viața în cetate. Vom întâlni cavaleri curajoși ce apară zidurile cetății și de la care putem învăța cum să mânuim spada și cum să tragem cu arcul, călugări harnici ne dezvăluie cum erau făcute lucrurile pe vremuri, chiar și jocuri pentru adulți și copii cu care să ne petrecem timpul liber. Este locul în care ne deconectam de agitația urbană și descoperim o viață mai simplă departe de stresul cotidian în liniște, unde ne putem bucura de natură și peisajele sale frumoase, descoperind istoria unui loc de mult uitat.
Nu în ultimul rând dorim să amintim că la realizarea programelor i-am avut în minte și pe cei mici și dorința lor de a se juca, astfel că am amenajat o curte de jocuri medievale creată special pentru copii.
Pentru mai multe informații despre program, activități și invitați, va rugăm să vizitați pagină de Facebook: Anacronism https://www.facebook.com/Anacronism