În acest sfârșit de săptămână, este rândul gospodinelor din Șeica Mică să își prezinte produsele tradiționale, în Muzeul în Aer Liber. În cadrul programului anual „Comunități în Muzeul ASTRA”, instituția readuce în atenția publicului aspecte de viață și secvențe de gastronomie spectaculoase, specifice comunității din Șeica Mică, printr-o serie de demonstrații gastronomice puse în scenă chiar de gospodari și gospodine din această comună sibiană.
Evenimentele vor avea loc sâmbătă, 2 octombrie, la Târgul de Țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
„Atelierele de gastronomie tradițională vor aduce în prim plan practici culinare arhaice, realități etnografice și istorice despre hrana din Zona Târnavelor și vor ilustra prin intermediul resurselor de hrană și instrumentarului tradițional, modalități tezaurizate de pregătire a mâncărurilor, de prelucrare și păstrare a alimentelor, în circuitul gospodăriilor țărănești. Ele vor oferi, în același timp, exemple de bună practică utilizabile de către public, în perspectiva însușirii modalităților ecologice de gătire’’, a precizat Lucian Robu, directorul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.
Potrivit organizatorilor, bucătăresele din Șeica Mică vor prepara mâncăruri tradiționale din zonă, cum sunt ciorba de varză cu carne de oaie „lușcoș” și lichiu cu prune. Vizitatorii se pot răsfăța cu bucatele începând cu ora 12, până la epuizarea porțiilor.