0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Obiectivul strategiei de vaccinare anti-COVID – imunizare 90% a populaţiei generale eligibile, în 2023

Cele mai citite

Secretarul de stat Andrei Baciu a anunţat, marţi, că Ministerul Sănătăţii pregăteşte un proiect de hotărâre de Guvern privind strategia de imunizare împotriva COVID-19 pentru perioada 2022 – 2023, care are ca obiectiv atingerea, în anul 2023, a unei rate de acoperire vaccinală de 90% a populaţiei generale eligibile, cu vârsta mai mare de 12 ani.
El a precizat, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea împotriva COVID-19 a fost efectuată în 2021 în baza unei strategii care a fost definită de un grup de experţi pe parcursul anului trecut şi ulterior aprobată prin hotărâre de Guvern.
Potrivit acestuia, pentru completarea acestei strategii s-a elaborat actualul proiect care prevede obiective de acoperire vaccinală pentru 2022 şi 2023.
„Obiectivul general este reprezentat de asigurarea continuităţii activităţii de vaccinare împotriva COVID-19 în condiţii de siguranţă, eficacitate, echitate pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 şi limitarea pandemiei de COVID-19 în România.
Obiectivele specifice sunt următoarele: primul, pentru anul 2022, pe categorii de vârstă, obiectivul de acoperire vaccinală este de 20% pentru copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, date fiind studiile existente ce relevă un grad crescut de reticenţă parentală, urmând a fi reevaluate periodic, şi obiectivul de acoperire vaccinală de 70% pentru populaţia generală cu vârstă mai mare sau egală de 12 ani, iar pentru anul 2023, acesta fiind cel de-al doilea obiectiv specific, vorbim de acoperire vaccinală de 90% în populaţia generală eligibilă cu vârsta mai mare de 12 ani, sigur ponderată pe diverse categorii de vârstă”, a explicat Baciu.
Secretarul de stat a menţionat că obiectivele pentru 2022 şi 2023 au fost stabilite având ca bază o analiză realizată de Comitetul Naţional de Vaccinologie.
Comitetul, care are un rol ştiinţific, este coordonat de profesorul Mihai Craiu, preşedinte, şi este compus din reprezentanţi ai mai multor autorităţi şi instituţii publice centrale cu atribuţii în domeniul sănătăţii: Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, ai Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Colegiul Medicilor din România, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale – Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Ministerul Educaţiei şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2. (AGERPRES)

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect