3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Primele informații despre structura anului școlar 2022-2023

Cele mai citite

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a anunțat pentru prima dată care sunt planurile pentru anul școlar 2022 – 2023, care ar putea fi primul după pandemie care să nu mai aducă închideri ale școlilor. Una dintre premiere este dispariția semestrelor.

Ministrul educației Sorin Cîmpeanu dorește să lungească anul școlar, astfel că începerea școlii ar putea avea loc la toamnă pe 5 septembrie, iar finalul anului este gândit pentru 16 iunie. O noutate anunțată este vacanța din octombrie, care s-ar putea generaliza pentru toate clasele. De asemenea, denumirea de semestre ar putea fi înlocuită cu secțiuni. Pentru iarnă, propunerea este pentru o vacanță de două săptămâni, iar pentru primăvară este propusă perioada Sărbătorilor Pascale, dar între acestea se ia în calcul o vacanță în luna februarie.
Declarații Sorin Cîmpeanu:
„Avem o fragmentare mai puțin normală de o perioadă care este bine definită – aceea a sărbătorilor de iarnă, care trebuie să fie o vacanță clară pentru elevi și în anul 2022-2023 vom propune ca această vacanță să fie în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie, deci cu o durată suficient de mare.
Și avem o a doua perioadă a sărbătorilor pascale. Pentru anul 2022-2023 vom propune perioada 7-18 aprilie. Deci avem deja două vacanțe mari care împart în trei secțiuni anul școlar.
Pe de altă parte, interesul elevilor e acela de a învăța. Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, durată de cursuri, motiv pentru care am făcut deja propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a încheia pe 16 iunie. În acest fel, ne apropiem de media europeană, nu mai suntem pe ultimele locuri.
Este foarte posibil să introducem în prima parte a anului școlar, deci în toamnă, Săptămâna Altfel. Și de asemenea o săptămână de vacanță pentru toți elevii… Cred că vom formula propunerea ca la final de octombrie să fie o vacanță de o săptămână pentru toți elevii, ciclul primar, gimnazial și liceal. Tot în această „secțiune” să fie și săptămâna Școala Altfel.
În a doua „secțiune”, după perioada de sărbători de iarnă, vacanța de iarnă 22 decembrie – 8 ianuarie făcând separarea.
Secțiunea se încheie pe 22 decembrie. Mai apoi avem vacanța 22 decembrie – 8 ianuarie. Apoi putem lua în calcul o săptămână în luna februarie. Dar dacă această decizie se va lua, va fi în primul rând în interesul elevului și pentru a susține sportul pentru activitate benefică elevilor. Întâmplător se suprapun peste interesele economice așa cum s-a precizat în petiție.
După această perioadă posibilă de vacanță din luna februarie, în care elevii ar putea să participe la schi, se continuă activitatea până în perioada sărbătorilor pascale – 7 aprilie – 18 aprilie.
Includerea unei săptămâni verzi în care elevii să învețe în afara școlii despre mediu. Această săptămână ar putea fi poziționată în luna mai.”

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Călin Georgescu: Nu sunt extremist, nu sunt fascist, sunt un român care își iubește țara

Candidatul independent Călin Georgescu a afirmat, luni, că nu este extremist, aşa cum este "acuzat", ci este doar "un...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect