3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Război în Ucraina: Povestea rușilor cu retragerea, o mare cacealma. Trupele sunt duse în est și sud, pentru a susține cuceririle

Cele mai citite

Rusia joacă la cacealma, cu mutarea trupelor, în timp ce bombardamentele asupra marilor orașe continuă. În acest timp, din Ucraina au plecat deja peste 4 milioane de persoane, iar migrația continuă.

Așa cum era de așteptat, declarațiile Ministerului Apărării din Rusia și ale altor oficiali ruși privind o „retragere” a trupelor din zonele Kiev și Cernihiv s-au dovedit a fi doar de acoperire, pentru a oferi o justificare a transferului acestor trupe în alte zone ale Ucrainei. În timp ce Kievul a rămas sub bombardamentele aeriene și de artilerie, forțele masate anterior în jurul Kievului au fost regrupate și au început deplasarea către estul Ucrainei și, posibil, către sud, acolo unde Rusia intenționează să ocupe în întregime Donbass-ul. Practic, atât autoritățile ucrainene, cât și serviciile de intelligence străine, au confirmat că strategia Rusiei este una care pune preț pe ocuparea masivă a teritoriilor Donețk și Lugansk, inclusiv a sudului, unde Mariupol a rămas ultima redută. În acest fel, Rusia încearcă să-și instaleze propriile administrații, să schimbe moneda în circulație cu rubla și să declare apoi independența și alipirea la Rusia.
Unul dintre evenimentele importante ale zilei este o explozie la un depozit de muniție și armament din Rusia, din apropiere de granița cu Ucraina, în Belgorod. Orașul a fost un centrul logistic important al Rusiei în operațiunea de invadare a Ucrainei, iar explozia din Belgorod ridică mari semne de întrebare. Chiar dacă au fost lansate speculații privind un posibil atac al Ucrainei, specialiștii spun că a fost o detonare spontană cauzată de manevrarea imprudentă a muniției și depozitarea în condiții improprii. Acest lucru a determinat autoritățile Ucrainene să ceară o eliberare și curățare a zone centralei de la Cernobâl, unde Rusia și-a depozitat de asemenea armament. Vicepremierul Ucrainei, Iulia Vereshchuk, a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri de demilitarizare a zonei de excludere de la centrală, pentru a evita o catastrofă.
Agenția Națiunilor Unite pentru refugiați (UNHCR) a anunțat că numărul ucrainenilor care au părăsit țara se ridică acum la 4,02 milioane de persoane, iar afluxul de refugiați către Polonia, România, Slovacia, dar și către alte țări din jur, continuă.
Ministerul Apărării din Ucraina a raportat bilanțul distrugerilor provocate Rusiei, datele fiind singurele disponibile, fără posibilitatea de verificare din alte surse:

  • Soldați – 17300 persoane,
  • tancuri – 605 unități,
  • vehicule blindate de luptă – 1723 de unități,
  • sisteme de artilerie – 305 unități,
  • Sisteme de rachete MLRS – 96 de unități,
  • sisteme de apărare aeriană – 54 de unități,
  • avioane – 131 de unități,
  • elicoptere – 131 de unități,
  • autovehicule – 1184 de unități,
  • nave / bărci – 7 unități,
  • rezervoare cu combustibil și lubrifianți – 75,
  • UAV-uri de nivel operațional-tactic – 81,
  • echipament special – 21,
  • lansatoare OTRK / TRK – 4.
Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO/VIDEO – Protest după alegeri: „Tinerii vă spun în cor/Nu votați un dictator”

Peste 300 de tineri protestează, luni seara, în Piața Universității,, împotriva candidatului la președinție ajuns în turul doi cu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect