Muzeul ASTRA a început lucrările de amenajare a grădinii de plante medicinale și tinctoriale. Arnica montană este o plantă prezentă în flora spontană, la fel cum sunt și și sunătoarea, menta, busuiocul, salvia sau mușețelul, toate regăsindu-se, în curând, în culturile Muzeului din Dumbrava Sibiului.
Locația este gospodăria de agricultor din Feneș, județul Alba, iar plantele care vor fi semănate aici sunt specifice zonei Zlatnei, fiind valorificate și în prezent, în medicina populară. Materia primă obținută din această grădină va fi utilizată în desfășurarea activităților și atelierelor organizate în acest an de Muzeul ASTRA.
„Prin programul ,,Grădină și Peisaj în Muzeul ASTRA” au fost săpate toate grădinile agricole, legumicole din muzeu, cu unelte specifice fiecărei zone etnografice din Muzeu, unde a fost nevoie de lucrări de acest gen (Delta Dunării, Maramureș, Oltenia, Transilvania și Munții Apuseni). De asemenea, prin programul „Beneficiile Naturii în Muzeul ASTRA” s-a urmărit o prezentare constantă a instrumentarului specific agriculturii și culesului din natură. Este misiunea pe care Muzeul ASTRA o duce din drag pentru cultură, agricultură, tradiții și natură!”, spun reprezentanții Muzeului ASTRA.