16.3 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 5, 2025

Consiliul Județean Sibiu împlinește 30 de ani de la înființare. Președintele Daniela Cîmpean, mesaj de la Bruxelles: „Noi, cu toții, trebuie să avem un moment de reflecție!”

Cele mai citite

30 aprilie 1992. Aceasta este data la care s-a înființat Consiliul Județean Sibiu. Cele trei decenii de activitate au fost sărbătorite mai devreme la CJ, respectiv în ședința de joi a instituției. Alături de consilierii județeni, s-au aflat și reprezentanți ai instituțiilor din subordinea Consiliului Județean.
Pavel Bichicean, decanul de vârstă al consilierilor județeni, a împărțit, înainte de începerea ședinței, trandafiri. Consilierul județean PSD Laura Barac a explicat și motivul: „“Aceste flori au fost dăruite pentru că în 30 aprilie se fac 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Sibiu. Acesta este motivul pentru care colegii consilieri județeni PSD au oferit aceste flori”, a spus Laura Barac, adăugând, totodată, că inițiativa a fost a consilierului Pavel Bichicean.
Ședința de joi a fost condusă de Marcel Luca, vicepreședintele CJ Sibiu, deoarece Daniela Cîmpean, președintele instituției, se află în Bruxelles, la o reuniune a Comitetului European al Regiunilor. Aceasta a intrat în direct și a transmis, însă, un mesaj în acest cadru festiv.
Printre altele, președintele CJ Sibiu a subliniat faptul că „această instituție a rezultat în urma Revoluției, a reformei democratice și a drumului ales. Drumul spre Europa a pornit și prin crearea Consiliilor Județene. Consiliul Județean este unicul organism democratic care a înlocuit de facto o structură ce funcționa în perioada comunistă. Un caz de reinventare. Născut din zilele lui Decembrie `89, Consiliul Județean, ca instituție, a pornit anevoios. Întâi s-a conturat o structură bazată pe numiri, pentru ca din 1992 sibienii să își aleagă structura legislativă județeană prin vot liber. Între timp, au fost alese opt echipe de consilieri, care, deși provin din partide diferite, contribuie împreună la deciziile pentru comunitățile din județ. Au dreptul de a nu fi de acord. Împreună am construit această instituție. Aniversăm 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Sibiu”.
Potrivit acesteia, oameni importanți ai comunității au fost membri ai acestui organism și au pus bazele drumului european. „La 30 de ani, trăgând o linie imaginară, vedem că am construit un aeroport modern, o bibliotecă implicată în comunitate, o filarmonică inovatoare și un muzeu unic în Europa, o strategie turistică și culturală pentru tot județul, o sală polivalentă, structuri medicale moderne, școli pentru cei mai vulnerabili copii și o infrastructură de drumuri necesară dezvoltării comunității noastre. Aniversăm 30 de ani. Această instituție este astăzi imaginea drumului european ales de sibieni. De aceea, consider, că noi, cu toții, trebuie să avem un moment de reflecție. Să înțelegem ce pași pot fi îmbunătățiți, ce pași trebuie dezvoltați și, mai ales, unde vrem să mergem mai departe”, a mai spus Daniela Cîmpean.
Paul-Jürgen Porr, FDGR: „În toți acești 30 de ani, Forumul a dus o politică a cetățeanului!”
Ulterior, Marcel Luca a dat cuvântul celor care au vrut să transmită, la rândul lor, un mesaj. Consilierul județean FGDR Paul-Jürgen Porr a lansat, în mesajul său, și un atac la actuala conducere CJ, precizând că, în anii în care partidul pe care îl reprezintă a condus instituția, proiectele nu au fost numai pe hârtie.
„În acești 30 de ani, și FDGR a avut tot timpul o fracțiune în Consiliul Județean. Opt ani, acest Consiliu a fost condus de Martin Bottesch. A fost o perioadă foarte rodnică, care nu s-a caracterizat numai prin proiecte mari pe hârtie, cum sunt Spitalul Nou sau stația de deșeuri, ci prin realizări concrete: Aeroportul, noua clădire a Bibliotecii ASTRA – care inițial a fost gândită pentru a fi noul sediu al CJ, dar Bottesch, în modestia lui caracteristică, a spus că ei au mai degrabă nevoie de această clădire -, clădirea Junilor, chiar și această sală, Drumul Regelui – care chiar dacă după aceea s-au lăudat alții cu el. Patru ani, adică în mandatul trecut, am avut și un post de vicepreședinte. Ceea ce vreau să subliniez este faptul că, în toți acești 30 de ani, Forumul a dus o politică a cetățeanului, indiferent de conjunctura politică de la București sau de aici. În interesul sibienilor și așa vom acționa și în continuare! Și eu vreau să vă doresc tuturor colegilor <La mulți ani> și succes în tot ce întreprindeți!”, a declarat consilierul FDGR.
Mesajul său nu a rămas fără replică, pentru că Marcel Luca a adăugat: „Știu, domnule Porr, toate proiectele au fost prima dată pe hârtie, după aceea le-am văzut la locul lor, așa cum au fost gândite. Împreună, cred că putem să realizăm aceste lucruri și toate proiectele pe care ni le dorim pentru județul Sibiu să le ducem la bun sfârșit!”, a declarat vicepreședintele CJ Sibiu.
Adrian Echert, USR: „Avem și noi planuri mari!”
Adrian Echert, consilier județean USR, a transmis în mesajul său că reprezintă cea mai nouă formațiune politică din Consiliul Județean, dar că USR are planuri mari pentru sibieni.
„Avem și noi planuri mari și, în primul rând, suntem aici să reprezentăm cetățenii care ne-au votat și care ne-au dat încrederea. Sperăm că facem asta cu bine și o să o facem în continuare pe cât de bine putem! Suntem, după cum ați văzut, un grup cu care se poate lucra, se poate discuta, dar vom și sancționa, cum am făcut și până acum, lucruri care nu ni se par că sunt în interesul cetățenilor”, a declarat Echert.

Publicitate
Ultimele știri

FOTO: Atleta Alexandra Hudea a obținut un nou titlu de vicecampioană națională

Atleta medieșeană Alexandra Hudea continuă să impresioneze cu ocazia fiecărui concurs la care ia parte.Alexandra Hudea continuă să obțină...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect