150 de portrete cu ultimii 17 veterani de război ai Sibiului pot fi văzute la Cercul Militar, în această perioadă. Acestea sunt semnate de artistul Ionuț Văidean, colaborator al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.
„Veniți de luați lumină de la sfinții care au ales să umble încă pe Pământ! Ce rămâne în urma unei expoziții foto despre ultimii veterani? Revin și rămân amintiri cu bunici, rămân urme de lacrimi înnodate în barbă, sentimentul luminos al faptelor bune, dar și spectrul sumbru al singurătății în fața morții, cum avem și cum nu avem grijă de ultimii veterani de război, sfinții care umblă încă pe Pământ. Expoziția artistului Ionuț VĂIDEAN, colaborator al AFT, oferă publicului o colecție de 150 de portrete cu ultimii 17 veterani de război ai Sibiului, expuse în Sala Mare a Cercului Militar Sibiu, o gazdă onestă și mereu primitoare înaintea culturii și artei”, spune col. Adrian Teodorescu.
Potrivit acestuia, pe tot parcursul pregătirilor și evenimentului, „deși mai mereu cu ochii la eroi, am întâlnit împlinirea în studenții noștri. Ca de fiecare dată se multiplică în făurari de frumos și de util, de firesc și de artă”.
„Au depus coroane în ploaia rece, au fost și brațe și migală, au purtat uniformele războaielor și au purtat de mână veteranii, studenții noștri ca niște flăcări cu lumină albastră. La aplauze au apărut puțini, puțini și fără seamăn de talentați, studenții Cosmin Vălimăreanu, Cristina Corbeanu, Georgiana Suciu, Liviu Nedelcu, Ionuț Herghelegiu și Rareș – Andrei Păuna. Studentei Daria Butoiu îi mulțumim cu o reverență pentru aducerea aminte a celei care a fost Buni Elena, maiorul în retragere Elena Țega, cea care s-a stins la 102 ani, în seara în care bunii noștri studenți împleteau fotografii și munci nevăzute cu lumini de flăcări albastre”, mai transmis col. Adrian Teodorescu.
Activitatea a fost organizată de AMMVD Sibiu cu sprijinul AFT, Cercul Militar Sibiu și Corpul Cadeților.
FOTO: Ionuț Văidean