5.2 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Echipă de jurnaliști Digi24, reținută de separatiștii proruși în Transnistria

Cele mai citite

Doi jurnaliști ai postului Digi 24 au fost reținuți și interogați timp de mai multe ore în Transnistria.
 Cei doi jurnaliști, Alexandru Rotaru și Cristian Petrescu au fost reținuți în seara de 10 mai. MAE a fost informat că aceștia, aflați în Transnistria “în interes profesional”, nu au mai putut fi contactați de către redacție.
 Ministerul român de Externe subliniază că nu a fost informat în prealabil despre intenția celor doi jurnaliști de a se deplasa în Transnistria, în condițiile în care există o interdicție de intrare a jurnaliștilor străini în teritoriul transnistrean: “Cu acest prilej, MAE adresează rugămintea jurnaliștilor interesați să se deplaseze în regiunea transnistreană a Republicii Moldova să contacteze MAE în prealabil și să evite deplasarea în perioada următoare.”
“Jurnaliștii Digi24 Alexandru Rotaru și Cristian Petrescu au fost reținuți marți seară de forțele de securitate proruse din Transnistria. Echipa Digi24 se afla în regiunea separatistă de unde a relatat despre ultimele provocări din zona controlată de forțe proruse. Cei doi jurnaliști au transmis din Tighina și Tiraspol pe parcursul zilei de marți, iar în timp ce se aflau în așa-zisa capitală a Transnistriei au fost reținuți fără a li se aduce vreo acuzație. Echipa Digi24 a fost eliberată după aproximativ șase ore, timp în care cei doi jurnaliști au fost interogați, după intervenția Ministerului de Externe al României și a autorităților de la Chișinău”, a anunțat Digi 24.
 „Suntem în siguranță grație eforturilor făcute de MAE prin reprezentanța diplomatică de la Chișinău și a autorităților din Republica Moldova. După o serie de reportaje în orașul Tighina am mers spre așazisa capitală a regiunii separatiste, unde am realizat câteva intervenții în jurnalele Digi24, după care într-un punct oare care am fost înconjurați de un grup de oameni îmbrăcați în civil, care nu s-au prezentat mult prea amplu și care ne-au cerut într-o manieră insistentă să îi însoțim. Ne-au spus într-un final că sunt reprezentanții așanumitului minister de interne.
Am fost nevoiți să îi urmăm. Am fost reținuți pentru o perioadă de aproximativ șase ore, acolo unde am fost chestionați de un fel de ofițeri care încercau să afle care sunt motivele pentru care ne aflăm acolo. Am mers la Tiraspol pentru a vorbi cu directorul singurului liceu cu predare în limba română. Am fost interogați într-o încăpere în care nu am avut acces la telefoanele mobile. După cele șase ore am primit permisiunea să părăsim regiunea transnistreană. Înțelegem acum că acest lucru s-a întâmplat grație eforturilor MAE și a structurilor din Republica Moldova.
Din fericire, și trebuie să punctăm acest lucru, nu a fost aplicată nicio formă de violență fizică la adresa noastră. În urma discuțiilor în care am clarificat motivele pentru care ne aflam în regina transnistreană, am fost eliberați și am fost escortați către așa-numitul punct de trecere al frontierei din localitatea Varnița, unde am fost întâmpinați cu foarte mult profesionalism de către echipele poliției Republicii Moldova”, a spus jurnalistul Alexandru Rotaru.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Ziua Națională a României sărbătorită cu emoție la Ruja

Astăzi, 29 noiembrie 2024, elevii claselor primare de la Liceul „August Treboniu Laurian” Agnita-Ruja au marcat anticipat Ziua Națională...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect