-2.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Începe reabilitarea orfelinatului Maria Tereza și revenirea acestuia în sistemul de învățământ

Cele mai citite

Primăria a reușit să atribuie contractul de expertiză și documentații pentru clădirea orfelinatului Terezian, o clădire istorică de categoria A, după mai multe încercări eșuate. Asta înseamnă că vor începe procedurile de expertizare și avizare a lucrărilor, înainte ca restaurarea propriu-zisă să fie contractată.

„Reabilitare Imobil Maria Tereza – strada Gladiolelor, Sibiu”, faza D.A.L.I. (DALI + elaborare documentații obținere avize + expertiză tehnică + studiu geotehnic + auditul energetic) este denumirea contractului semnat de Primăria Sibiu cu cei de la Smart Consulting, care au oferit un preț de 289.000 lei, sub estimarea de 336.134 de lei făcută de specialiștii primăriei. Au fost trei oferte făcute pentru acest contract, respectiv, Isconpro, Smart Consulting și Asocierea Ingvision, NOX International și Innori Design, după ce alte două încercări de licitare, în 2021, au fost soldate cu zero oferte, la prețul de 210.084 de lei estimat de Primăria Sibiu.

Complexul orfelinatului a fost ridicat între 1754-1767 împreună cu Biserica Sf. Elisabeta, la inițiativa împărătesei Maria Tereza, iar printr-un ordin emis la l septembrie 1767, a dispus amenajarea aici a unui orfelinat catolic.

Clădirea Ansamblului Ofelinatului Terezian din strada Gladiolelor este monument istoric de categoria A, aparține domeniului public al Municipiului Sibiu, are regim de înălțime D+P+1E și se află în administrarea Serviciului Public de Adminsitrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat. Primăria încearcă de mai mult timp să intervină asupra acestei clădiri, pentru restaurare, însă licitațiile demarate nu și-au găsit ofertanți până acum.

Având în vedere că vorbim despre o clădire monument istoric, toate intervențiile ce vor fi făcute asupra clădirii Orfelinatului Terezian – Maria Tereza vor trebui să respecte legislația în materie și să aibă avizele Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. Lucrările și proiectarea vor fi făcute de specialiști și experți atestați în acest tip de lucrări.

Aici, în această clădire au funcționat, până la momentul în care clădirea a devenit improprie din cauza degradării, internatele și atelierele Grupului Școlar de Industrie Alimentară și cele ale Grupului Școlar Independența.

Primăria urmărește, potrivit documentației de licitație, reabilitarea termică a elementelor exterioare (de anvelopă), cu restaurări, condolidări, tencuieli decorative, zugrăveli, injecții fisuri, lucrări de stopare a infiltrațiilor de apăr din fundații, finisaje parchet, ignifugare a elementelor din lemn, amenajări interioare, grupuri sanitare, toate lucrările pentru siguranța la incendiu, precum și instalații electrice și termice și de climatizare. De asemenea, se urmărește instalarea de surse de energie alternative, sisteme de supraveghere video și instalații date-voce.

Primăria precizează în documentele puse la dispoziția constructorilor că imobilul va fi folosit în continuare ca spațiu educațional, pentru activități de învățământ, infirmând intențiile anunțate anterior de transformare a spațiului în spațiu cu destinație culturală.

După finalizarea acestui contract, care are o durată prevăzută de trei luni, va fi nevoie de contractarea lucrărilor de execuție.

 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

FOTO: Ce mașini vor avea polițiștii din România pentru intervenții. Primele imagini au apărut deja

Cel mai nou model Dacia va fi folosit de polițiștii din România, câteva imagini cu un asemenea transport de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect