4.1 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Noul an școlar, deschis cu festivități. Vezi mesajele transmise de autorități

Cele mai citite

Peste 65 000 de elevi din județul Sibiu au început astăzi un nou an școlar. Alături de elevi și profesori, la festivitățile de deschidere au participat și reprezentanți ai autorităților locale.
Klaus Iohannis: Educația este baza pe care o veți utiliza în viitoarele profesii
IMG_4407sitePrimarul Sibiului, Klaus Iohannis, s-a aflat în mijlocul elevilor și profesorilor de la Școala nr.18 din municipiul Sibiu, cărora le-a vorbit despre importantul rol al educației și învățăturii în devenirea ulterioară.
„Astăzi începe un nou an școlar. Pe lângă emoțiile elevilor și cele ale părinților, cei care vor avea responsabilitatea de a-i sprijini pe acest drum, acest moment este pentru dascăli o provocare și începutul unui drum de 10 luni în care vor parcurge materia, vor transmite informația și, mai important, vor încerca să transmită elevilor pasiunea pentru învățătură și bucuria de a descoperi lumea din jurul lor. Dascălii vor transmite elevilor lor importanța educației pe care acum o primesc pe băncile școlii și care îi va defini mai târziu ca persoane și ca profesioniști. Dumneavoastră, stimați dascăli, aveți dificila, dar frumoasa misiune de a modela viitorii membrii ai comunității noastre, cu sprijinul părinților. Știu că faceți aceasta motivați de dăruire și puțini știu câtă muncă se ascunde în spatele unei ore bine predate și interesant prezentate. De aceea vă doresc spor la muncă în noul an școlar. Dragi elevi, m-am referit de multe ori la importanța educației în dezvoltarea unui om, în dezvoltarea unei comunități, în dezvoltarea unui popor. Educația este baza pe care o veți utiliza în viitoarele profesii. De aceea sper că veți lua în serios încă de pe acum viitorul dumneavoastră rol și puteți face aceasta tocmai prin învățătură. Închei prin a vă ura tuturor un an cu rezultate bune!”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis la începerea noului an școlar.

Ovidiu Sitterli: Adevărata educaţie se clădeşte în timp, dar fiecare pas este important

10695276_10201693535939220_299778_n site
La ceremonia festivă organizată la Colegiul Național Octavian Goga printe invitați s-au numărat prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, Înalt Preasfințitul Andrei, episcopul Sibiului, comisar-șef Tiberiu Ivancea, prof.univ. dr. Tiberiu Costăchescu, președintele Asociației Părinților, precum și directorul Bibliotecii Județene Astra, prof.univ.dr. Silviu Borș.
„În prima zi de şcoală a fiecărui an, trăim bucuria şi emoţia unui nou început, plin de speranţe şi provocări. Începe, astăzi, un nou an de muncă susţinută pentru elevi şi dascăli. Adevărata educaţie se clădeşte în timp, dar fiecare pas este important. Fiecare an şcolar reprezintă o piatră de temelie pe care o puneţi, dragi elevi, la edificiul devenirii voastre. Vă îndemn să aveţi încredere în dascălii voştri, cei care nu vă sunt doar profesori, ci şi mentori. La început de an şcolar, le mulţumesc tuturor cadrelor didactice pentru dăruirea cu care îşi fac meseria şi le urez multă putere de muncă. Vă asigur, totodată, că Instituţia Prefectului va veghea în permanenţă la bunul mers al procesului de învăţământ din judeţul Sibiu, pentru ca toţi elevii să beneficieze de siguranţă în şcoli şi de şanse egale la educaţie. Vă doresc tuturor – elevi, profesori şi părinţi – un an şcolar bun, cu bucurii şi împliniri!”, a transmis prefectul Ovidiu Sitterli.

Ioan Cindrea: Educaţia îţi dă opţiunea de a fi mai bun sau de a munci pentru a-ţi duce visul la bun sfârşit

Și președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, a participat astăzi la festivitățile de deschidere a anului școlar, organizate la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și la Centrul pentru Educație Incluzivă nr. 1.
Cindrea deschidere an scolar
„Educația adevărată înseamnă să învățăm câte ceva nou în fiecare zi a vieții noastre. De la cel mai mic și până la cel mai vârstnic. Fie că e vorba de lucruri mărunte, fie de mari descoperiri, toate ne ajută să facem pași înainte. Contează educația de acasă, contează mediul în care trăim și ne desfășurăm activitatea, contează educația primită în școli.
Iar acestea, dragi elevi, nu trebuie privite ca obligații nefericite și chinuitoare, ci ca locuri care ne deschid noi perspective, noi orizonturi ce ne vor îndruma în viață. Pentru că avem opţiuni, putem alege. Totul porneşte de la un numitor comun şi acela il reprezinta EDUCAŢIA. Educaţia îţi dă opţiunea de a fi mai bun sau de a munci pentru a-ţi duce visul la bun sfârşit. O educaţie aleasă ne lărgeşte orizontul şi ne transformă în bine.
Stimați părinți, în mod cert, școala este leagănul civilizaţiei. Prin urmare, noi avem datoria morală şi civică de a ne încuraja copiii să înveţe carte. Numai în acest mod, viitorul lor va fi construit cinstit şi clar, cu respect față de muncă și fața de valorile adevărate!
Nu în ultimul rând, mă adresez și stimatelor cadre didactice, cei și cele care formează educația noastră, a tuturor, încă de la grădiniță. Vă mulțumesc pentru tot efortul depus în nobilă voastră misiune, plină de responsabilitate, în care îi orientați pe elevi către viață.
La început de nou an școlar vă transmit tuturor gândurile mele bune, mult succes și putere de muncă!”, este mesajul transmis de Ioan Cindrea.
Structura noului an școlar
IMG_4466site
Calendarul anului școlar 2014 – 2015 va avea 177 de zile de cursuri şi 34 de zile de vacanţă, fără cele din vacanţa de vară, potrivit structurii aprobate printr-un ordin al ministrului Educaţiei care a fost publicat în Monitorul Oficial.

Semestrul I

Cursuri: 15 septembrie 2014 – 19 decembrie 2014
În perioada 1 – 9 noiembrie 2014, clasele din învăţământul primar şi grupele
din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.
Vacanţa de iarnă: 20 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015
Cursuri: 5 ianuarie 2015 – 30 ianuarie 2015
Vacanţa intersemestrială: 31 ianuarie 2015 – 8 februarie 2015

Semestrul al II – lea

Cursuri: 9 februarie 2015 – 10 aprilie 2015
Vacanţa de primăvară: 11 aprilie 2015 – 19 aprilie 2015
Cursuri: 20 aprilie 2015 – 19 iunie 2015
Vacanţa de vară: 20 iunie 2015 – 13 septembrie 2015
Tezele din semestrul I al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la 19 decembrie 2014, iar cele din semestrul al II-lea, până la 22 mai 2015.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Pericol extrem de Valea Oltului. Cad stânci de pe versanți, un TIR a fost lovit

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în urma căderii unor stânci de pe versant pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect