2.4 C
Sibiu
sâmbătă, ianuarie 11, 2025

Consiliul Europei a stabilit 24 de itinerarii culturale

Cele mai citite

Asociatia de Prietenie „Ille et Vilaine Sibiu” l-a avut ca oaspete pe 23 iulie pe Michel Thomas-Penette, directorul Institutului European pentru Itinerarii Culturale din Luxemburg. Scopul vizitei sale  la Sibiu a fost acela de semnare a acordului pentru implementarea primului itinerariu cultural din România. Mai exact, este vorba de Itinerariul Bisericilor Fortificate. Deocamdat nu exista niciun itinerariu cultural în România.
Alte subiecte abordate în cadrul întâlnirii au vizat: redeschiderea biroului din Sibiu a Institutului European pentru Itinerarii Culturale si oportunitatile de dezvoltare a itinerariilor culturale în România. „Au fost stabilite 24 de itinerarii culturale ale Consiliului Europei. în aceasta dupa-amiaza se va semna cooperarea. Aceste rute sunt valori ale democratiei, „bogatii ale umanitatii” si ne dorim ca aceste valori sa fie noi cai de descoperire a Europei, pentru a întelege ce a fost omul în trecut”, a declarat Michel Thomas-Penette.
Sibiul va fi unul din aceste centre pentru itinerarii culturale, care va lucra cu retele din Sighisoara si Râsnov. Biroul se deschide în septembrie, ocazie cu care va avea loc lansarea oficiala în Sibiu. Astfel se va face prima prezentare a itinerarului cultural si primele însemne. „Speram ca Ministerul Turismului ne va ajuta la partea de semnalizare”, a declarat Mihai Dragomir, project manager, Asociatia Mioritics. Semnalizarea se refera la totalitatea indicatoarelor pentru itinerariul cultural. „Am vrea sa punem niste panouri mari care sa anunte: „Bine ati venit pe itinerariu bisericilor”. în Brasov, Mures si Alba urmeaza sa completam panourile informative. Pe judetul Sibiu s-au facut destule”, a mai spus Mihai Dragomir. Dupa 20 de ani putem spune ca turismul cultural va functiona si în România.
Din itinerariul cultural vor face parte peste 100 de biserici fortificate. Nu toate ofera însa  infrastructura pentru a merita sa fie vizitate. Biroul de Management va fi situat în Casa Luxemburg, va avea o biblioteca care va contine informatii si carti de la Luxemburg legate de tot ce înseamna turism cultural. Tot aici se vor organiza traninguri pentru studentii de la turism si pentru oricine lucreaza în turism.
Biroul de la Sibiu e o antena a celui de la Luxemburg. La acest sediu vor putea fi solicitate si informatii referitoare la masa si cazare în Sibiu.
La Sighisoara 15.000 de persoane utilizeaza acest Centru de Informare. Programul de itinerarii culturale este co-finantat de Asociatia Mioritics, de Institutul din Luxemburg, în parteneriat cu Ministerul Turismului.(G.M)

Publicitate
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Tablă în pericol de cădere de pe o clădire din Sibiu. Pompierii au intervenit rapid

În urma avertizării meteorologice de cod portocaliu de vânt puternic, la nivelul ISU Sibiu a fost activată Grupa Operativă."Până...
Articolul precedent
Articolul următor

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect