0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Sibienii iubitori de animale sunt invitați să adopte câini, gratuit

Cele mai citite

Cei care iubesc animalele și vor să adopte un câine, sunt invitați la adăpostul din Dealul Gușteriței. Aici se găsesc aproape 200 de câini care își așteaptă stăpânul.

Sibienii care își doresc un animal de companie pot opta să adopte un câine de la adăpostul din Dealul Gușteriței, unde în prezent sunt 176 de suflete. Adăpostul este construit și gestionat de municipalitate, pe Dealul Gușteriței, cu o capacitate maximă de 250 de locuri. Sediul administrativ al acestui serviciu public s-a mutat recent din sediul Primăriei de pe bulevardul Victoriei, în clădirea din Dealul Gușteriței tocmai pentru ca personalul să fie mai aproape de Adăpost și să lucreze mai îndeaproape cu cei care îngrijesc câinii.

În primele 6 luni ale acestui an 176 de câini, ridicați de pe străzile Sibiului, au ajuns în Adăpost. În aceeași perioadă a anului trecut, au fost ridicați 273 de câini.

Cățeii care au sosit la Adăpost au fost verificați de către medicul veterinar, au fost deparazitați intern și extern și vaccinați antirabic și microcipați. În toată perioada în care câinii se află în Adăpost inspecția de sănătate se face zilnic. Hrana oferită câinilor este adaptată vârstei și stării de sănătate a câinilor. Puii cu vârsta de până la 6 luni sunt hrăniți de 3 ori pe zi, cei cu vârsta între 6 luni și un an primesc hrană de 2 ori pe zi, iar cei de peste un an sunt hrăniți o dată pe zi.

Ce trebuie să facem pentru a adopta un câine

· După ce au ales un câine din Adăpost, vor completa o declarație de adopție, o declarație pe proprie răspundere prin care atestă că poate oferi condiții de trai și hrană animalului și un formular privind acordul de prelucrare a datelor personale.

· Pentru că legea solicită ca cei adoptă un câine să îndeplinească câteva condiții minimale, persoana în cauză va trebui să arate:

– că are un spațiu pentru adăpostirea acestuia și

– că are acordul vecinilor sau asociației de proprietari, după caz.

Odată parcursă această etapă, câinele va fi predat noului stăpân, sterilizat și vaccinat antirabic, iar medicul veterinar îl înscrie în registrul câinilor cu stăpân. Conform legislației, celui care adoptă îi revine obligația să anunțe la serviciul public menționat, în termen de 15 zile, orice modificare survenită: deces, furt, pierdere ori înstrăinare a câinelui.

În primele 6 luni ale acestui an au fost adoptați 71 de câini, în aceeași perioadă a anului 2021 un număr de 171 de câini și-au găsit stăpân, iar în primele 6 luni din 2020 un număr de 201 de câini au fost primiți în noua casă.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect