Una dintre cele mai iubite formații de rock și alternative de limbă română, Alternosfera, va susține astăzi, 4 noiembrie 2022, de la ora 20:00, concertul Theatroll | Corbul Troian, la Sibiu, pe scena Sălii Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu.
Evenimentul se înscrie într-o serie de concerte pe care trupa din Republica Moldova le susține în cele mai frumoase săli de teatru, operă și filarmonică din țară. Turneul a debutat la finalul lunii septembrie prin două evenimente de anvergură susținute la Opera Națională Română din București.
În cadrul evenimentelor Theatroll sunt prezentate piese din discografia trupei, reinterpretate și cântate alături de orchestră.
Ce este THEATROLL
”THEATROLL, spun cei de la Alternosfera, a pornit din dorința de a le oferi prietenilor noștri, fanii muzicii Alternosfera, o serie de concerte în care cele mai iubite piese ale noastre să fie reinterpretate și cântate pe scenă, alături de orchestră. Pentru THEATROLL vom schimba scena de club și de festival cu o scenă de teatru, unde luminile, decorul și costumele ne vor ajuta să construim, alături de publicul nostru, un nou univers. Acela al CORBULUI TROIAN. Deși CORBUL TROIAN are aceeași mecanică precum omologul lui legendar, adică infiltrarea, corbul troian este, pentru THEATROLL, cu adevărat un cadou, nicidecum o capcană; CORBUL TROIAN este cadoul nostru pentru fanii Alternosfera; un eveniment pentru care am lucrat în timpul pandemiei, atunci când toate scenele, fie ele de muzică sau de teatru, au fost închise”.
Evenimentul din Sibiu face parte din prima serie de concerte Theatroll | Corbul Troian pe care trupa le susține în România și Republica Moldova. Theatroll | Corbul Troian a fost prezentat până la acest moment publicului din București, Cluj-Napoca și Timișoara, iar după concertul din această seară va mai avea loc un singur eveniment din această serie, la Brașov, luni, 7 noiembrie de la ora 20:00, la Teatrul „Sică Alexandrescu”.
Despre Alternosfera
Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar 3 persoane din formula iniţială: Marcel, Marin şi Dumitru. În primii ani, formaţia îşi caută tematica şi stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experienţă si înregistrează primele demo-uri.
Primul album, „Oraşul 511”, a fost lansat în mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr. 511, unde formaţia îşi avea sala de repetiţie. Albumul include piesa “Wamintirile”, single ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din România. Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza „Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică”. Prin acest album, Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric în creaţia sa, iar în toamna lui 2008 lansează EP-ul „Flori din groapa Marianelor”. Albumul „Virgula”, lansat în 2012, reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formaţiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” şi „14”. Chintesenţa tripticului ePIsodia gravitează în jurul celei mai importante şi celebre constante matematice PI (π). Învăluită în trecut de misticism, constanta π, datorită relaţiei sale cu natura cercului, este inseparabilă de sferă şi univers. Conceptul ePIsodia este inseparabil de Alternosfera şi universul său: publicul. Virgula reprezintă miezul tripticului ePIsodia, titlu pe care îl poartă al 3-lea album cu 14 piese. Virgula separă şi uneşte în acelaşi timp întregul de fracţionar, raţionalul de iraţional, realitatea de vis, sentimentele distincte şi episoadele discrete de şirul continuu al vieţii. „Aruncă-mi”, „Două Eve”, „Mută”, sunt piese ce au fost difuzate în heavy rotation, iar albumul „Virgula” a primit numeroase aprecieri. Turneul de promovare în România al acestui album s-a încheiat printr-un concert-eveniment la București, în Turbohalle, unde Alternosfera a cântat în fața a peste 2 000 de fani, număr deosebit de mare de spectatori la acea vreme.
Al doilea album ce face parte din tripticul ePIsodia este “Epizodia”. Albumul a fost lansat în 2013, în Ziua Internațională Pi (π), respectiv luna 3, ziua 14 (14 martie). Turneul de lansare al albumului a cuprins concerte în 12 orașe din România, încheindu-se cu primul concert al trupei la Arenele Romane, la care au participat peste 3.000 de oameni, Alternosfera fiind prima trupă de rock
alternative românească care a strâns un număr atât de mare de spectatori la un concert propriu.
În octombrie 2015, trupa lansează la Arenele Romane un nou album – Haosoleum”, care închide astfel tripticul ePIsodia. Din acest album fac parte single-urile “Haosoleum”, “Cad fulgi”, “Dialog K” etc.
“Arhitectul din Babel” este cel de-al șaselea album al trupei. A fost lansat în 2019 printr-un show de proporții la Arenele Romane și cuprinde piesele „Lucis”, „Fântânile”, “Amanet” etc.
Componența trupei Alternosfera înseamnă: Marcel Bostan – voce, clape; Marin Nicoara – chitara; Sergiu Aladin – chitara; Dumitru Costin – bas; Nick Russu – tobe.