-0.9 C
Sibiu
sâmbătă, noiembrie 16, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

FOTO Sărbătoarea Lampioanelor, desfășurată la Grădinița „Rază de Soare” din Mediaș

Publicitate electorală

spot_img
Cele mai citite

Copiii de la Grădinița „Rază de Soare” din municipiul Mediaș au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Sărbătoarea Lampioanelor, eveniment inspirat din legenda Sfântului Martin.

Pentru această sărbătoare a dăruirii, copiii au pregătit cu iscusință felinare, au gătit gogoși și au exersat cântece în limba germană dedicate Sfântului Martin.
Seara, copii, părinți, bunici și educatori au pornit cu toții din curtea grădiniței în „turul lampioanelor”.

„În ciuda zilelor mai scurte și reci, lumina caldă și puternică a felinarelor pătrunde în sufletele noastre, aducând bucurie și amintiri frumoase. La revenire s-au savurat gogoși, s-a băut ceai cald, iar copiii au cântat”, au transmis organizatorii evenimentului.


Potrivit legendei, Sfântul Martin a fost primul care a adus lumina în orașe, insuflându-le oamenilor spiritul solidarității și al prieteniei. Ziua Sfântului Martin este sărbătoarea lui Martin de Tours, fixată în calendarul catolic și protestant la data de 11 noiembrie.

În Europa Centrală acest obicei are forme diferite, dar în principal constă într-o procesiune cu cântece despre Sfântul Martin și o masă festivă, înaintea postului Crăciunului. Acest obicei provine din lumea antică, din Imperiul Bizantin, în care creștinii sărbătoreau Ziua Sfântului Martin (11 noiembrie) ca pe ultima mare sărbătoare de dinaintea postului de 40 de zile al Crăciunului.

Această sărbătoare a fost preluată și pe Valea Rinului, unde la data de 11 noiembrie este declarat oficial Carnavalul. În seara zilei de Sfântul Martin (în germană Martinstag) are loc în Europa Apuseană o procesiune a copiilor, în care aceștia parcurg un anumit traseu având lămpașe în mâini și cântând cântecul lui Martin (în germană Martinslied). Una din versiunile legendei povestește că într-o iarnă geroasă, Sfântul Martin mergând călare întâlnește un cerșetor care suferea de frig. Sfântul rupe în două mantia lui și jumătate de mantie o dăruiește cerșetorului.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO/VIDEO: Mara Tăpălagă și Nicolas Socaci sunt Miss și Mister Boboc la „Axente Sever” Mediaș

Vineri 15 noiembrie Sala Traube a găzduit a găzduit cel mai așteptat eveniment al toamnei pentru Liceul Teoretic "Axente...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect