ISU Sibiu a emis, marți, o avertizare de fenomene meteo periculoase, viscol puternic pentru județul nostru, în contextul alertei meteo de Cod Roșu de vânt cu rafale de de până la 140 de kilometri pe oră.
Avertizarea Cod Roșu de vânt este valabilă din această seară, de la ora 22, până miercuri, la ora 14.
„Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților”, este mesajul postat de ISU Sibiu pe pagina oficială de Facebook.
„În scopul preîntâmpinării unor situații de urgenţă, ca urmare a emiterii de către ANM a Avertizării meteorologice de Cod Roșu de viscolul puternic, rafale ale vântului de peste 120-140 km/h, valabilă la altitudini de peste 1.800 de metri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu a transmis informări comitetelor locale pentru situatii de urgență ale localităților Arpașu de Jos, Cârțișoara, Cârța, Porumbacu de Jos, Avrig, Racovița, Turnu Roșu, Tălmaciu, Boița, Cisnădie, Sadu, Râu Sadului, Rășinari, Poplaca, Orlat, Gura Râului, Săliște, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului și Sibiu”, a precizat sergentul major Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Roșu valabilă în intervalul 17 ianuarie ora 22.00 – 18 ianuarie ora 14.00. Fenomenele vizate sunt viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120…140 km/h, iar vizibilitatea redusă spre zero, la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali. respectiv intensificări puternice ale vântului, cantități însemnate de precipitații la altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali și la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali.