17.3 C
Sibiu
joi, iulie 4, 2024

Produsele de post pot conține până la 50 E-uri. La ce trebuie să fim atenți

Publicitate

Cele mai citite

Odată cu începerea postului, românii cumpără din magazine multe produse ce pot conține E-uri și pot fi periculoase pentru organism.

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu informații despre numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, proveniența ingredientului principal etc. din produsele ce vor fi consumate cu preponderență în Post Paștelui.

Produsele de post, un real pericol pentru sănătate

Până la 50 de E-uri pentru o gustare de post. De exemplu, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Pentru gustarea de post formată din pâine, pate de post, margarină , halva, suc tip ceai, lapte de soia și gumă de mestecat, cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt :

Acid Ascorbic (E300) – Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor.

Acid Citric (E330) – Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate.

Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine .

Sarea, un ingredient nelipsit

Într-o gustare de post compusă din aceleași produse enumerate mai sus se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare.

Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății.

Cu ajutorul aplicației gratuite InfoCons consumatorii află numărul total de E-uri, cantitatea de sare și zahăr din gustarea de post!

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții în Sibiu în zona fostului Depou CFR, la două clădiri

Pompierii sibieni au intervenit, joi seara, în municipiul Sibiu în zona fostului depou CFR, pentru stingerea unui incendiu izbucnit...

Publicitate

Cele mai citite

Odată cu începerea postului, românii cumpără din magazine multe produse ce pot conține E-uri și pot fi periculoase pentru organism.

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu informații despre numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, proveniența ingredientului principal etc. din produsele ce vor fi consumate cu preponderență în Post Paștelui.

Produsele de post, un real pericol pentru sănătate

Până la 50 de E-uri pentru o gustare de post. De exemplu, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Pentru gustarea de post formată din pâine, pate de post, margarină , halva, suc tip ceai, lapte de soia și gumă de mestecat, cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt :

Acid Ascorbic (E300) – Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor.

Acid Citric (E330) – Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate.

Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine .

Sarea, un ingredient nelipsit

Într-o gustare de post compusă din aceleași produse enumerate mai sus se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare.

Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății.

Cu ajutorul aplicației gratuite InfoCons consumatorii află numărul total de E-uri, cantitatea de sare și zahăr din gustarea de post!

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții în Sibiu în zona fostului Depou CFR, la două clădiri

Pompierii sibieni au intervenit, joi seara, în municipiul Sibiu în zona fostului depou CFR, pentru stingerea unui incendiu izbucnit...

Știri pe același subiect