5.2 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

O nouă bornă istorică pentru Noul Municipal. Va găzdui primul meci internaţional 

Cele mai citite

Campioana europeană la tineret vine la Sibiu. Noul stadion Municipal din Parcul Sub Arini se pregăteşte din nou de sărbătoare.

Aici, se va juca, marţi, ora 19, primul meci internaţional pe stadionul ce a fost inaugurat în 10 decembrie 2022. Este vorba despre partida amicală dintre naţionalele de U21 ale României şi Germaniei. În fapt, poate fi considerat un meci oficial şi cu o miză destul de mare în condiţiile în care România U21 joacă unul dintre ultimele partide înainte de Euro U21 România – Georgia 2023, ce va avea loc în luna iunie a acestui an.

România este calificată din poziţia de co-gazdă şi va continua participările consecutive din 2019 şi 2021, când a obţinut performanţe notabile. În 2019, România cu medieşeanul Darius Olaru şi avrigeanul Cătălin Căbuz a jucat în semifinale, la ediţia din Italia şi San Marino. Pe municipalul sibian vine Germania, care este deţinătoarea titlului european la U21, după finala câştigată cu Portugalia. Practic, Germania este principala forţă europeană la tineret.   

Sărbătoare fără fotbalişti sibieni pe teren, din păcate. Dacă nu apare ceva de ultim moment

Selecţionerul U21, Emil Săndoi, nu a convocat pentru meciurile cu Portugulia, care s-a jucat vineri seara, şi Germania, de marţi, niciun fotbalist sibian sau vreunul care joacă pentru echipele sibiene, în speţă FC Hermannstadt şi CSC 1599 Şelimbăr. În vizorul său, pe lista lărgită, s-au aflat fotbaliştii sibieni Alexandru Oroian şi Călin Popescu, însă aceştia nu au primit convocarea în cele din urmă. Totuşi, poate unul dintre ei ar putea apărea la naţională dacă vor exista probleme de sănătate sau suspendări din cauza cartonaşelor galbene sau roşii, după meciul cu Portugalia. Cu siguranţă, sibienii îl pot revedea pe fundaşul dreapta Alexandru Pantea (FCSB), care a contribuit decisiv la revenirea lui FC Hermannstadt în Superligă.

Lotul României U21 pentru meciurile cu Portugalia și Germania:

Portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj).

Fundași: Alexandru Pantea (FCSB), Alexandru Țîrlea (Gimnastic de Tarragona / Spania), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Victor Dican (FC Botoșani), Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi).

Mijlocași: Vlad Pop (CS Mioveni), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul), David Miculescu (FCSB), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Rareș Ilie (Maccabi Tel Aviv / Israel), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Marius Corbu (Puskás Akadémia).

Atacanți: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj). Louis Munteanu (Farul). 

10 fotbalişti sibieni în cărţi pentru Euro U21 de acasă. Acum s-a ales praful

10 jucători sibieni sau de la echipele sibiene au fost luaţi în calcul în ultimii 3 ani pentru participarea la Euro U21 România – Georgia 2023. Aceştia au fost convocaţi la naţionalele de tineret U19, U20 şi U21, unde au avut evoluţii promiţătoare. Însă, din păcate, în acest sezon, au ieşit aproape complet din vederea selecţionerului Emil Săndoi, din cauza formei sportive.

Sibiu 100% vă prezintă lista completă cu tinerii fotbalişti sibieni sau de la echipele sibiene care au sperat la un loc în lotul naţionale U21 la turneul final din această vară. În dreptul fiecăruia apare echipa în momentul convocării la naţionalele conduse de sibianul Adrian Văsâi – U19, Bogdan Lobonţ – U20 şi Florin Bratu – U21.

Trebuie menţionat că unii încă se află la echipele sibiene, iar alţii au optat pentru alte formaţii, chiar şi din străinătate. Este vorba despre Tudor Telcean (CSC 1599 Şelimbăr), Dragoş Iancu (Gaz Metan Mediaş), Ramon Dobrin Gaşpar (Gaz Metan Mediaş), Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Nicolas Antone (CSC 1599 Şelimbăr), Alexandru Oroian (FC Hermannstadt), Darius Ghindovean (MSV Duisburg), Bogdan Rotar (FC Csikszereda Miercurea Ciuc), Toni Suciu (CSC 1599 Şelimbăr) şi Alexandru Luca (CSC 1599 Şelimbăr).

Această perioadă de pregătire a participării României la Euro U21 2023 a adus cel mai mare număr de tineri fotbalişti sibieni sau de la echipe din judeţ convocaţi la naţionalele de tineret din istoria fotbalului sibian. Din păcate, aceştia s-au rătăcit, deocamdată, pe drumul către participarea la Euro U21 2023. Însă mai pot spera la convocări viitoare, de ce nu pentru naţionala mare, deoarece pot reveni în prim planul fotbalului românesc.

În vară, naționala U21 a României va evolua în grupa B la Euro 2023, împotriva Spaniei, Ucrainei și Croației.

Fotbalul sibian în creştere

Convocarea tinerilor jucători sibieni sau care joacă la echipele din judeţul Sibiu la naţionalele de tineret a devenit tradiţională pentru ultimele două ediţii a Euro U21, la care România a fost prezentă. E vorba de edițiile din 2019 în Italia şi San Marino şi 2021 Slovenia şi Ungaria. În 2019, naţionala de tineret cu Mirel Rădoi s-a calificat în semifinale şi s-a calificat, astfel, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021. Atunci, din lotul României făceau parte medieşeanul Darius Olaru şi avrigeanul Cătălin Căbuz. Acum, Olaru joacă la FCSB, iar Căbuz la Chindia Târgovişte.

Ulterior, la Euro U21 din 2021 din lotul selecţinerului Adrian Mutu au făcut parte acelaşi Darius Olaru (FCSB), titular incontestabil, şi Raul Opruţ (FC Hermannstadt). Ar fi fost frumos ca această tradiţie relativ nouă să se fi continuat şi la turneul ce va fi găzduit în această vară de România (Bucureşti şi Cluj Napoca) şi Georgia. Categoric, medieşeanul Darius  Olaru este cel mai bun produs al fotbalului sibian din ultimul deceniu. Are în palmares o semifinală de Euro U21, în 2019, şi trei selecţii în echipa naţională mare. Acum este titular de bază la FCSB. Trebuie menţionat că Raul Opruţ a fost convocat la naţionala mare de către selecţionerul Edi Iordănescu pentru partidele cu Andora şi Belarus din preliminariile lui Euro 2024 Germania.  

Ora exactă înainte de turneul final

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Emil Săndoi, a declarat că jucătorii trebuie să „vibreze” împreună. Totodată, acesta a subliniat importanţa coeziunii în dubla cu Portugalia şi Germania, finalistele ultimei ediţii ale Campionatului European de fotbal Under-21.

”Să fim conştienţi, nu avem o misiune uşoară în aceste amicale. Important e că rezonăm cu toţii…, dar trebuie să şi vibrăm împreună pe parcursul partidelor. Şi cei care sunt în teren şi cei de pe margine, pentru că fotbalul e un sport de echipă şi e foarte importantă această coeziune pe care un grup o are. E vorba de o stare de spirit la care noi trebuie să fim campioni ca să ne ridicăm la nivelul echipelor pe care le vom întâlni”, a declarat Săndoi într-un interviu acordat site-ului FRF. ”Adversarii au jucători care activează în campionatele de top din Europa, am văzut listele lor şi au convocat cam tot ce au ei mai bun la ora actuală. Vom testa puterea grupului”, a adăugat selecţionerul reprezentativei U21.

Noul tricou al echipei naţionalei de tineret este imprimat cu brâul tradiţional

Naţionala U21 va purta un echipament nou în partida de la Sibiu, la fel ca naţionala mare. ”Federaţia Română de Fotbal lansează noul tricou al naţionalei, inspirat de rezistenţa şi perseverenţa care definesc suporterii români. Tricoul este conceput pentru a rezista la toate presiunile şi provocările pe care suporterii le întâmpină, de la lacrimi şi emoţii, până la minutele tensionate de la finalul meciurilor. Echipamentul poartă brâul tradiţional, drept un simbol al valorilor care ne-au ţinut uniţi de-a lungul timpului şi care ne vor face să mergem înainte cu încredere. În folclorul românesc, puterea voinicilor luptători stătea în brâu si ne dorim ca acesta să ne inspire în continuare.

Aşadar, intrăm în luptă cu un tricou puternic, pentru suporteri puternici. Brâul conţine elemente emblematice pentru regiunile istorice ale României, o trimitere la trecutul nostru comun, cel care ne aduce împreună şi ne motivează să credem şi să continuăm. Pe teren sau în tribune, avem acelaşi ţel: să clădim succesul echipei naţionale! Când prezentul ne pune la încercare, tradiţia ne ţine alături de Naţională”, se menţionează pe site-ul FRF. Noul echipament reprezintă o întoarcere la galbenul tradiţional, celelalte două versiuni fiind albastru şi roşu complet. Pe toate cele trei variante e present tricolorul, precum şi mesajul de unitate ”Luptăm împreună”’. Noua linie de echipament a echipei naţionale va beneficia şi de un nou font. Acesta este în ton cu elementele tradiţionale şi împrumută liniile Coloanei Infinitului, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi, ca un simbol al iubirii infinite a suporterului român pentru echipa naţională şi a motivaţiei tricolorilor de a le aduce acestora satisfacţie.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Programul evenimentelor din 30 noiembrie – 1 decembrie 2024 în Sibiu

Crăciunul pe Strada Turnului (Festival)Începe la 10:00 | Strada TurnuluiACS Alma Sibiu - Gloria Buzău (Sport)Începe la 10:00 |...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect