Primăria Sibiu anunță încheierea lucrărilor de construcție și amenajare a noului spațiu dedicat sibienilor în dificultate.
Noul spațiu multifuncțional pentru recreere, sport și educație activă se află în cartierul Gușterița, str. Podului, nr. 47 A.
“În februarie am deschis centrul pentru servicii sociale din cartierul Lazaret, de pe str. Oțelarilor. Astăzi începe activitatea unui al doilea astfel de centru, în cartierul Gușterița. Acest centru este de astăzi un loc în care familiile aflate în dificultate pot găsi sprijin și pot participa la activități educative și de sprijin social, dar se pot bucura și de un teren de sport pentru recreere.
Centrul va fi administrat de Direcția de Asistență Socială, iar activitățile se vor desfășura în colaborarea cu asociații sau fundații de profil”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Activitățile care se vor organiza în acest Centru includ:
- Informarea pentru familiile din comunitate cu privire la serviciile sociale existente și modalitatea de accesare a acestora, precum și informarea cu privire la un stil de viață sănătos.
- Activități educative și culturale
- Activități recreative și sportive pe terenul de sport multifuncțional amenajat prin acest proiect, atât prin activități independente, cât și în grup.
Centrul a fost creat pe un teren de 2.000 de mp, constând într-o clădire în suprafață de 145 mp și un teren de sport multifuncțional în suprafață de 920 mp. În jurul amenajărilor au fost create și spații verzi.
Clădirea cuprinde o sală multifuncțională, vestiare, grupuri sociale, inclusiv unul pentru persoane cu dizabilități, un birou, spații de depozitare și tehnice.
Terenul de sport este împrejmuit și dotat cu nocturnă și camere de supraveghere. Acesta este astfel amenajat încât permite practicarea fotbalului, handbalului, tenisului, voleiul și baschetului.
Valoarea investiției s-a ridicat la 2,57 milioane lei. La aceasta se adaugă 100.000 lei utilizați pentru dotarea cu mobilier, mese de tenis și echipamente IT.
Acest proiect a fost finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 4 – sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.3- oferirea de sprijin pentru regenerare fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale.