O familie din Sibiu a dorit să se implice în susținerea Hospice-ului pentru copii înființat de Asociaţia „Dr. Carl Wolff” din Sibiu. Bazarul caritabil organizat de ei în acest scop a avut loc sâmbătă, sub motto-ul “Și Îngerii au nevoie de OMUL lor”.
Bazarul caritabil este la a doua ediție, toate încasările fiind donate Hospice-ului pentru copii. Anul acesta au reușit să adune o sumă mai mult decât dublă față de cea strânsă anul trecut. Potrivit organizatoarei, Mihaela Wetscheza, ideea a fost a soțului ei, ea fiind cea care s-a ocupat să o pună în practică.
Anul trecut, au reușit ca în patru ore să strângă aproximativ 6.500 de lei din vânzările donațiilor primite. În urma acestei acțiuni, au devenit voluntari la Hospice-ul pentru copii. Cele două ediții s-au desfășurat în același loc: curtea Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 2 din Sibiu. Aceasta le-a fost pusă la dispoziție de către Consiliul Județean Sibiu. Personalul centrului școlar le-a fost alături, mai ales doamna director, Nicoleta Nan, care a și ajutat cu toată logistica de la fața locului.
Sumele strânse la bazarul caritabil de anul acesta au fost mai mult decât duble față de anul trecut.
Bazarul caritabil a fost un succes, Mihaela Wetscheza a reușit să depășească ținta stabilită inițial, de 10.000 de lei. Suma totală strânsă, la fața locului și din donații primite online de la cei care nu puteau să ajungă, a fost de peste 15.000 de lei.
”Anul acesta am avut parte de mult mai multă publicitate a evenimentului, mai multe distribuiri pe rețelele social media, ziarele au scris despre acțiune. Obiectele donate de către oameni au umplut două remorci și trei mașini. În jur de 50 de persoane au donat hăinuțe pentru copii, cărți, jocuri, jucării, tot ce înseamnă mijloc de transport pentru copii, decorațiuni pentru casă. Comunitatea handmade din Sibiu a donat bijuterii și decorațiuni noi, cred că este un lucru deosebit. Am beneficiat și de sprijinul comunității Produs în Sibiu.
Voluntarii care au ajutat pe durata întregii zile au fost familia, prietenii, dar și oameni care au venit să aducă donații și au rămas alături de noi să vândă. Probabil au fost în jur de 200 de persoane care au vizitat bazarul și au achiziționat lucruri de aici. Rezultatele s-au văzut, au venit mult mai mulți oameni ca anul trecut și, prin urmare, și suma strânsă a fost mai mult decât dublă.”
Cei doi și-au asumat această misiune și pentru că, neavând copii, poate reușesc mai ușor să facă față realității, uneori dure, a ceea ce se întâmplă în Hospice. Nu toate poveștile de aici au un final fericit. Mihaela Wetscheza se gândește deja la a treia ediție pentru bazarul caritabil, care va avea loc cel mai probabil în octombrie sau noiembrie, anul acesta. Sumele ce se vor strânge vor fi donate din nou integral Hospice-ului pentru copii.
”Minunile se fac tot prin noi, oamenii!”, crede Mihaela Wetscheza
”Ce m-a mișcat pe mine cel mai mult anul acesta este că am aflat mai multe despre poveștile copiilor de acolo. Am ales să le fac publice pe cele care au un final fericit. Hospice-ul reușește să descopere în unele cazuri niște soluții pe care, din păcate, spitalele nu le au la momentul respectiv. Cei de aici găsesc anumite parteneriate, sau idei. Datorită lor, copilul respectiv reușește să își continue viața și chiar să facă lucrul acesta sănătos.
Doar eu am ajuns să aflu despre 5 copii care s-au vindecat, au plecat înapoi în familii sau au fost înfiați. Mare parte dintre copii sunt abandonați, din păcate, pentru că diagnosticul este unul foarte grav. Unii provin din familii cu mulți copii și foarte sărace, ce aleg să abandoneze copilul pur și simplu. Unii nu mai au părinți, din alte cauze.
Chiar săptămâna trecută, unul dintre copiii din Hospice a fost înfiat. După ce a trecut prin cea de-a cincea operație pe inimă cu bine, el este deja în noua familie. Acestea sunt minunile care se întâmplă de fapt într-un loc în care ai crede că sunt doar lucruri destul de triste.
Atunci mi-am dat seama că, de fapt, minunile se fac tot prin noi, oamenii! Echipa de acolo merită tot sprijinul nostru. Anul trecut, suma strânsă de noi, în jur de 6.500 de lei, mi s-a părut relativ mică. Dar, anul acesta am aflat că acea sumă a fost suficientă pentru a se cumpăra din ea tot laptele special pentru copii, pentru un an de zile. Nu contează cât donezi, important este să o faci!”