2.3 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Trei localități din Sibiu vor avea o capacitate crescută de procesare a apelor uzate cu sprijinul fondurilor europene

Cele mai citite

Apă Canal Sibiu S.A. a semnat miercuri contractul pentru CL 17 – Stație de epurare ape uzate menajere în Cristian (Lot 2) şi CL 17 – Stații de epurare ape uzate menajere în Miercurea Sibiului şi Slimnic (Lot 3), parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în perioada 2014 -2020”.

Cu ajutorul fondurilor europene, prin intermediul lucrărilor prevăzute în cadrul Lotului 2, locuitorii din Cristian vor beneficia de modernizarea şi extinderea stației de epurare a apelor uzate pentru a deservi 5.400 de locuitori echivalenți.

Reabilitarea stației presupune atât modernizarea proceselor de epurare mecanică şi biologică și tratarea nămolului, cât și adăugarea unui sistem eficient de automatizare și monitorizare a procesului de epurare. De asemenea, în incinta stației se va amenaja o clădire administrativă și vor fi refăcute instalația de iluminat perimetral, împrejmuirea și amenajarea peisagistică.

În urma realizării lucrărilor aferente Lotului 3, oraşul Miercurea Sibiului va avea o staţie nouă de epurare ape uzate cu o capacitate de 5.451 locuitori echivalenți, iar staţia existentă de epurare din comuna Slimnic va fi modernizată şi extinsă pentru a deservi nevoile actuale şi viitoare ale locuitorilor (capacitate nouă: 2.500 locuitori echivalenți).

Construirea stației de epurare din Miercurea Sibiului va viza atât epurarea mecanică, biologică și tratarea nămolului, precum și instalarea unui sistem modern de automatizare și monitorizare a procesului de epurare.

De asemenea, în incinta stației se va amenaja o clădire administrativă, o hală tehnologica, o instalație de iluminat perimetral, împrejmuirea și amenajarea peisagistică. Reabilitarea stației de epurare ape uzate din comuna Slimnic va permite retehnologizarea treptei de epurare preliminară, a treptei de epurare biologică, o nouă treaptă de tratare nămol şi introducerea unui sistem modern de automatizare şi monitorizare a întregului proces.

Lucrările de modernizare şi extindere pentru Lotul 2 şi Lotul 3 vor fi realizate de către Asoci-erea Matei Construct Construcţii Speciale SRL, Dimex 2000 Company SRL şi UTB Envi-rotec Zrt/SA. Valoarea lucrărilor aferente Lotului 2 este de 15.189.156,50 lei fără TVA, şi respectiv de 23.059.733 lei fără TVA, pentru Lotul 3. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție, care este de 72 de luni.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Brașov, în perioada 2014 -2020” are o valoare totală de peste 225 de milioane de euro, din care cofinanțarea Uniunii Europene este de 79,9%. Proiectul de investiţii contribuie la protejarea şi conservarea mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor, ceea ce ar duce la o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii a 26 de Unităţi Administrativ Teritoriale, 19 din județul Sibiu și 7 din județul Brașov, parte din proiect.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

PNL Sibiu nu face declarații de presă

PNL Sibiu a anunțat în această seară că „din cauza faptului ca se preconizează exit-poll-uri contradictorii, conducerea PNL va...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect