3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Povestea Anei, artista care reînvie tradiția felicitărilor de Crăciun

Cele mai citite

Tradiția trimiterii de felicitări de Crăciun își are originile în Anglia secolului al XIX-lea. În 1843, Sir Henry Cole, un funcționar britanic, a creat prima felicitare de Crăciun. Desenată de artistul John Callcott Horsley, aceasta prezenta o scenă familială, iar pe verso era un mesaj încurajându-i pe oameni să ofere ajutor celor săraci în timpul sărbătorilor. Odată cu trecerea timpului, cu ajutorul tehnologiei, designul felicitărilor a evoluat. Însă cum istoria se repetă, oamenii vor să se întoarcă la vremurile de oarecând.

Ana, fondatoarea studioului de creație Anais Beautiful Inside, contribuie la această tradiție prin crearea de felicitări și obiecte de artă care surprind spiritul magic al Crăciunului și îmbină tradiția cu eleganța. Acum 10 ani, s-a mutat de la București la Sibiu, pentru a fi mai aproape de patrimoniu, restaurare și arhitectură veche.

Ea aduce un strop de magie în preajma sărbătorilor și în viețile oamenilor prin creații unice, inclusiv felicitări pentru Crăciun și Paște, cărți poștale, semne de carte, traiste ilustrate cu motive arhitecturale și botanice, mărțișoare, precum și o varietate de suveniruri, inclusiv suveniruri specifice Sibiului și Brașovului.

Stând de vorbă cu ea, aflăm că, încă din gimnaziu, păstra legătura cu prietenii prin corespondență, iar această experiență a influențat în mod semnificativ creațiile sale actuale. „Când mergeam în tabără prin gimnaziu țineam legătura cu prietenii prin corespondență și îmi plăcea mult. Până în liceu făceam asta. Primeam scrisori arse pe margine și pătate cu cafea pentru a oferi efectul acela dramatic. De la un an de viață mergeam în camping cu familia. Mergeam în pădure după ciuperci și încă o fac și acum. Știu și recunosc 10 specii de ciuperci. Toate experiențele m-au adus la ceea ce sunt azi. De asta ilustrez natura și în operele mele. Vreau să fiu parte din comunitate”, mărturisește Ana.

În fiecare felicitare și obiect de artă creat de Ana, se regăsește pasiunea pentru detalii și dragostea pentru tradițiile sărbătorilor de iarnă. Ilustrațiile sale captivante, pline de detalii, redau atmosfera mirifică a sărbătorilor, transmițând căldura, bucuria și speranța asociate acestei perioade speciale a anului. Astfel, la ea găsiți felicitări și vederi din mai multe zone ale județului, precum Cisnădioara sau Copșa Mare, create chiar de mâna ei.

Însă nu face asta dintotdeauna. Ana a moștenit pasiunea de artă de la bunicii și străbunicii ei și, indiferent ce lucra, se gândea cât de frumos este să creezi ceva util din lucruri pe care oamenii probabil nu le mai folosesc.

„Îmi place foarte mult albastrul. Mi se întâmplă foarte des să mă îmbrac, fără să vreau, în culorile pe care le folosesc. Am decis să lucrez pe carton reciclat pentru că protejez mai mult mediul, dar și pentru că desenele arată mult mai bine așa. Dacă aș folosi carton normal ar fi prea alb, nu ar avea acea atractivitate. Ilustrațiile pot fi foarte frumoase, dar dacă nu sunt puse în valoare corect, nu are sens”, explică Ana.

Cea mai mare provocare este să găsești drumul pe care vrei să mergi cu adevărat

 Cea mai mare provocare, după părerea ei, este să știi cu adevărat ce îți dorești și să găsești drumul care te mulțumește cu adevărat. Pentru ea, arhitectura a fost o alegere inițială, dar dorința sa profundă de a crea și de a contribui la frumos a fost cea care a ghidat-o spre artă: „Arhitectura m-a forjat foarte bine, am învățat concepte, dar nu a fost ce am vrut eu. E greu să renunți la ceva ce faci bine și te mulțumește și financiar. Al doilea lucru complicat este să menții o atitudine pozitivă fără să te îmbeți cu apă rece și să vezi oportunitățile. Banii sunt doar o resursă”.

Daca treceți prin Sibiu în perioada 4-17 decembrie, în Târgul de Crăciun descoperiți lucrările Anei la Căsuța artiștilor locali.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: A murit Gheorghe Vaida, antrenor de tenis de masă la Romgaz Mediaș

Antrenorul Gheorghe Vaida, care a descoperit-o pe multipla campioană Andreea Dragoman, a încetat din viață.Anunțul a fost făcut pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect