3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu își face cale spre performanță

Cele mai citite

Societatea Drumuri și Poduri SA, compania Consiliului Județean Sibiu, a făcut bilanțul anului 2023 (luna noiembrie inclusiv), situație conform căreia au fost realizate lucrări de reparații, întreținere și deszăpezire pe drumurile județene în valoare totală de peste 22,2 milioane lei.

Compania prezintă, defalcat, principalele activități.

Între ele:

  • covoare asfaltice, 18.677,36 mp;
  • tratamente bituminoase – 11.387 mp;
  • plombări – 28.696,36 mp;
  • diferite activități de întreținere (platfoma drumurilor, drumuri pietruite)- peste 1 milion mp;
  • activități de curățire (șanțuri, rigole etc), marcaje rutiere și multe altele.

De asemenea, în 2023, DPS SA a reparat și renovat trei dintre portalurile de intrare în județul Sibiu- cel de la Micăsasa, cel de la intrarea dinspre Brașov și cel de la Miercurea Sibiului.

Investiții în performanță

După ce în 2022 Societatea de Drumuri a investit peste 2 milioane de euro în utilaje, anul acesta procesul de modernizare a continuat prin noi achiziții precum un răspânditor de material antiderapant, o platformă, un sistem de răspândire agregate (criblură), un utilaj topitor pentru colmatare fisuri, două autoturisme pentru transport persoane, dar și prin cumpărarea de alte echipamente de valori mai mici.
˝Am elaborat o strategie care, pe de o parte, să facă din DPS SA o companie competitivă, comparabilă cu orice altă societate de profil aflată pe piață și, pe de altă parte, să administreze eficient marile proiecte de investiții de drumuri pe care le-a realizat sau le va realiza Consiliul Județean Sibiu. Administrarea drumurilor moderne nu se poate face decât cu mijloace moderne˝- afirmă directorul general al DPS SA, Mihai Lisan.

De altfel, în ultimii ani Drumuri și Poduri, aflată atât sub incidența legii societăților comerciale, cât și sub cea a guvernanței corporative a întreprinderilor publice, a făcut eforturi în a-și eficientiza activitatea. Pe lângă investiții, a promovat relația cu cetățenii prin încurajarea semnalării on line a problemelor de pe drumurile județene, a pus în funcțiune un sistem de monitorizare video a drumurilor din toate zonele județului, iar în 2023 a demarat un plan de administrare a clădirilor și terenurilor pe care le are în proprietate astfel încât toate acestea să fie gestionate cât mai judicios.

Mai multe licitații câștigate, o nouă stație de asfalt

În 2023, lucrările de renovare (sau reparații și renovare) la spațiile DPS au însumat aproximativ 400 mii lei.
Însă două dintre marile noutăți ale DPS SA în 2023 sunt creșterea numărului de licitații cu terți câștigate, deci alte lucrări decât cele la comanda Consiliului Județean Sibiu (între acestea, lucrări de amenjare parcări, drumuri sau alei pentru unități sanitare, alte instituții sau autorități locale) și demararea achiziției unei noi stații de asfalt.
˝Avem ambiția de a completa cifra de afaceri a societății, atât cât permite legea, cu lucrări câștigate la terți, iar numărul acestor contracte, obținute prin proceduri publice, este în creștere. Este încă un semnal că suntem pe drumul cel bun și că am caștigat încrederea clienților și a potențialilor clienți.
Noua Stație de asfalt, una modulară care permite, teoretic, în anumite condiții, chiar mutarea, va veni, la rândul ei, să completeze cartea noastră de vizită˝- spune Lisan.
Noua Stație de asfalt va înlocui, la Șeica Mare, stația veche a DPS SA și va reuși să asigure mixturi atât pentru lucrările societății cât și pentru altele, într-o zonă care nu dispune de un astfel de echipament.

Program de reducere a emisiilor de carbon

În prezent DPS SA îndeplinește procedurile de vânzare a stației vechi (urmează a treia licitație de vânzare, cu prețul redus). În paralel, însă, Drumuri și Poduri a încheiat deja contractul de furnizare a stației noi, în valoare de aproximativ 1,6 milioane de lei, achiziție pentru care DPS SA nu plătește TVA, fiind vorba despre o achizitie intracomunitară.
˝Investim într-un echipament care va crește productivitatea, va avea costuri optime de întreținere și exploatare, va respecta cerințele de mediu și va avea consumuri reduse de energie. Toate acestea sunt condiții pe care ne-am obligat să le respectăm având în vedere, pe de o parte, propriile exigențe, pe de altă, atenția pe care președinta Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cimpean, o manifestă întotdeauna pentru protecția mediului˝- a mai afirmat Mihai Lisan, directorul general al DPS SA.
DPS SA a demarat încă de anul trecut un program de reducere a emisiilor de carbon la nivelul societății, iar prevederile acestuia sunt respectate si aplicate în continuare.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Rezultate finale oficiale în județ: Călin Georgescu a fost votat de aproape 48.000 de sibieni

Biroul Electoral Județean Sibiu a transmis, luni dimineața, rezultatele finale din turul I al alegerilor prezidențiale."Vă informăm că situația...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect