2.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Treaba merge ceas, ca la sași. A venit rândul Colegiului Brukenthal  

Cele mai citite

Aleșii municipali vor dezbate în ședința ordinară a Consiliului Local Sibiu trei proiecte privind reabilitarea și modernizarea Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”.

Primul vizează încheierea unui acord de parteneriat între Primăria Sibiu și Parohia Evanghelică C.A. Sibiu, în calitate de proprietar al liceului – respectiv Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal, pentru depunerea proiectului „Reabilitarea clădirii Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de desfăşurare a activităţilor educaţionale”, în cadrul Programului „Regiunea Centru” 2021-2027, Prioritatea 6- O regiune educată”.

Al doilea proiect are în vedere realizarea documentaţiei tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii, în timp ce ultimul proiect vizează încheierea contractului de administrare între Parohia Evanghelică C.A. Sibiu, în calitate de proprietar şi Municipiul Sibiu, în calitate de titular al dreptului de administrare, având ca obiect transmiterea cu titlu gratuit în administrarea Municipiului Sibiu a imobilului construcţii şi terenul aferent, în care funcţionează colegiul sibian.

Valoarea totală (inclusiv TVA) a proiectului se ridică la 33.459.060 lei. Primăria Sibiu va depune proiectul „Reabilitarea clădirii Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de desfăşurare a activităţilor educaţionale” pentru obţinerea de fonduri europene nerambursabile în cadrului Programului „Regiunea Centru“: Prioritatea 6 – O regiune educată, Acţiunea 6.1 Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii și învăţământului obligatoriu, Intervenţia 6.1.2. Învăţământul primar și secundar.

În acest sens, Parohia Evanghelică C.A. Sibiu, proprietară a imobilului, prin S.C. MODUL 28BA SRL, a întocmit documentaţia tehnică necesară depunerii spre finanţare a proiectului. Prin realizarea acestei investiţii se urmărește consolidarea, restaurarea unei clădiri înscrise pe Lista Monumentelor Istorice în grupa valorică A și funcţionalizarea acestuia în vederea asigurării unui mediu propice pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale. Astfel, se propune repararea elementelor structurale degradate, hidroizolarea clădirii, restaurarea sau conservarea după caz a componentelor artistice, restaurarea ferestrelor, precum şi recondiţionarea a aproximativ 10% din acestea cu unele performante energetice, termoizolarea mansardei şi a planşeului peste etajul 2, reabilitarea instalaţiei electrice, sanitare, instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei termice, asigurarea unor echipamente edilitare la standarde contemporane de calitate, reabilitarea învelitorii şi înlocuirea întregului sistem de captare a apelor pluviale, reabilitarea faţadei, adaptarea clădirii la cerinţele de securitate la incendiu şi extinderea funcţională a mansardei.

Este necesar un parteneriat

În acord cu prevederile Ghidului solicitantului în vederea obţinerii unui punctaj suplimentar, este necesar a se încheia un Acord de parteneriat atât cu Parohia Evanghelică C.A. Sibiu, cât şi cu unitatea de învăţământ, respectiv Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal Sibiu. În calitate de lider de parteneriat, Municipiul Sibiu va avea următoarele roluri şi responsabilităţi: pregătirea cererii de finanţare şi a documentelor suport; Depunerea cererii de finanţare; Realizarea managementului proiectului; Realizarea procedurilor de achiziţii din cadrul proiectului; Realizarea raportărilor tehnice şi financiare; Întocmirea şi depunerea cererilor de rambursare; Asigurarea desfăşurării tuturor măsurilor de promovare a proiectului, în conformitate cu obligaţiile asumate prin contractul de finanţare şi a regulilor în ceea ce priveşte vizibilitatea proiectului din Manualul de identitate vizuală; Asigurarea îndeplinirii tuturor activităţilor proiectului pentru îndeplinirea obiectivelor şi a indicatorilor stabiliţi; Asigură păstrarea, arhivarea şi evidenţa documentelor proiectului.

În calitate de Partener 2, Parohia Evanghelică C.A. Sibiu va avea următoarele roluri şi responsabilităţi: Participarea la pregătirea cererii de finanţare şi a documentelor suport; În calitate de proprietar al imobilului care face obiectul proiectului, asigurarea menţinerii utilizării imobilului în scop educaţional pe întreaga perioadă de durabilitate a proiectului; Realizarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenții şi a documentaţiilor suport aferente documentaţiei tehnice în vederea depunerii proiectului; Urmărirea desfășurării lucrărilor prin desemnarea unui responsabil tehnic în proiect; Participarea la recepţia la terminarea lucrărilor.

În calitate de Partener 3, Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal va avea următoarele roluri și responsabilităţi: – Participarea la pregătirea cererii de finanţare şi a documentelor suport;

– Realizarea activităţilor conexe activităţii de bază, de tip FSE+ care vin în sprijinul atingerii obiectivului specific al priorităţii şi se înscriu în obiectivele și scopul acţiunii;

-Participarea cu membrii în cadrul echipei de proiect în vedere derulării activităţilor specifice.

Înțelegere pe 20 de ani

Investiţiile prevăzute în cadrul acestui apel vor avea ca şi activitate obligatorie îmbunătăţirea eficienţei energetice în clădirile reabilitate sau modernizate. Având în vedere faptul că solicitantul de finanţare trebuie să demonstreze că deţine un drept real asupra imobilului obiect al proiectului în conformitate cu prevederile Codului Civil, este necesar a se încheia un contract de administrare între Parohia Evanghelică C.A Sibiu, în calitate de proprietar al imobilului, și UAT Municipiul Sibiu, în calitate de titular al dreptului de administrare.

Proiectul contractului de administrare prevede în esentă următoarele: are ca obiect transmiterea cu titlu gratuit în administrarea Municipiului Sibiu a imobilului construcţii şi terenul aferent. în care funcţionează Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu, situat în Sibiu, str. Piaţa Huet nr. 5, imobil înscris în CF nr. 119094 Sibiu cu nr. top.1190940- CI ( CF vechi 38499, nr.top 564. 563/2) compus din construcţie în suprafaţă construită la sol de 1239 mp şi teren aferent de 1574 mp, teren împrejmuit. Imobilul are regim de înălţime S parţial +P + 2E+M, în suprafaţă construita desfăşurată de 4998 mp: dreptul de administrare se transmite pe o perioadă de 20 ani.

Începând cu data semnării contractului de ambele părţi: imobilul va avea destinaţia de spaţiu de învăţământ și va fi folosit pentru desfăşurarea activităţilor de învăţământ, neputând fi schimbată de către nicio parte. Pe toată durata contractului de administrare; contractul îşi încetează aplicabilitatea dacă proiectul nu este aprobat la finanţare sau nu sunt fonduri europene disponibile în cadrul Programului de finanţare Regiunea Centru, Prioritatea 6 – O regiune educată; investiţiile necesare şi utile care se vor efectua asupra imobilului trecut în patrimoniul proprietarului de la data efectuării lor asupra imobilului. Iar la încetarea contractului acestea rămân de drept și fără alte formalităţi în patrimoniul acestuia: pe cale de excepţie.

Pentru îndeplinirea scopului pentru care contractul a fost încheiat, imobilul poate fi transmis în administrarea Colegiului Naţional „Samuel von Brukcnthal” Sibiu sau Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat. Toate informațiile sunt cuprinse în rapoartele de specialitate ce însoțesc proiectele de hotărâre.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Ucigașul din Rășinari, reținut pentru 24 de ore

Bărbatul acuzat de omorul din Rășinari a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect