ISU Sibiu a transmis în cursul zilei de marți câteva recomandări pentru a preveni izbucnirea incendiilor în bucătărie.
„Nu lăsa mâncarea nesupravegheată. Chiar și câteva minute de neatenție pot duce la incendii. Rămâi în apropierea aragazului sau cuptorului atunci când gătești.
Fii atent la uleiul încins! Uleiurile pot lua foc foarte repede la temperaturi înalte. Dacă un vas cu ulei ia foc, NU folosi apă pentru a-l stinge. Acoperă-l cu un capac, un prosop ud sau o pătură de incendiu.
Curăță grăsimea depusă. Depunerile de grăsime pe hotă, aragaz sau cuptor pot fi ușor inflamabile.
Ține un stingător de incendiu în bucătărie și asigură-te că știi cum să îl folosești. Este bine să fie la îndemână și să fie verificat periodic.
Verifică aragazul și cuptorul înainte de a pleca de acasă. Asigură-te că toate plitele și cuptorul sunt închise după ce ai terminat de gătit.
Ține materialele inflamabile la distanță. Prosoapele, hârtia, șervețelele și alte obiecte inflamabile trebuie să fie la o distanță sigură față de sursele de foc.
Gătește în siguranță. Ai grijă de tine și de cei dragi. Accesează platforma Fii pregătit și învață cum să te protejezi în diverse situații de urgență”, a transmis ISU Sibiu.
FOTO: Arhivă