În Colegiul Prefectural, s-a aprobat planul de măsuri pentru buna desfășurare al activităților de comercializare a produselor alimentare și nealimentare tradiționale, atât în perioada premergătoare cât și în timpul sărbătorilor de iarnă 2024 – 2025, la nivelul județului Sibiu.
Acesta include în principal desfășurarea de acțiuni de control în unitățile din incinta Târgurilor de Crăciun organizate pe raza județului Sibiu, în piețe agroalimentare și verificarea unităților de alimentație publică, pensiunilor agroturistice care organizează evenimente festive specifice Sărbătorilor de iarnă.
Alte direcții ale planului sunt desfășurarea de campanii și acțiuni de informare a consumatorilor despre modul corect de producere, depozitare, transport și comercializare a produselor și serviciilor specifice Sărbătorilor de iarnă și consilierea operatorilor economici privind producerea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor specifice Sărbătorilor de iarnă. Planul va fi pus în practică pentru siguranța consumatorilor și va fi coordonat de prefect împreună cu instituțiile publice abilitate în acest domeniu.