Meta va interzice publicitatea politică pe platformele sale (Facebook, Instagram) în UE, din octombrie, pe fondul nemulțumirilor legate de legislația europeană.
Noua legislație europeană impune companiilor să eticheteze în mod clar publicitatea politică.
„Este o decizie dificilă, pe care am luat-o ca răspuns la viitorul regulament al UE privind transparența și țintirea publicității politice, care introduce provocări operaționale semnificative și incertitudini juridice.
Credem că anunțurile personalizate sunt esențiale pentru o gamă largă de agenți de publicitate, inclusiv pentru cei implicați în campanii de informare a alegătorilor cu privire la problemele sociale importante care modelează discursul public.
Regulamentele precum acesta subminează în mod semnificativ capacitatea noastră de a oferi aceste servicii, afectând nu numai eficacitatea informării agenților de publicitate, ci și capacitatea alegătorilor de a accesa informații complete”, a transmis Meta.
Legislația Uniunii Europene, denumită “Regulamentul privind transparența și țintirea publicității politice” va intra în vigoare de la 10 octombrie.
Regulamentul a fost introdus pe fondul îngrijorărilor legate de dezinformare și interferențele străină în alegerile din cele 27 de țări ale blocului.
Legea impune companiilor să eticheteze în mod clar publicitatea politică pe platformele sociale, cine a plătit pentru aceasta și cât, precum și ce alegeri sunt vizate.
În caz contrar, riscă amenzi de până la 6% din cifra de afaceri anuală.
Facebook și Instagram, ambele deținute de Meta, sunt investigate în prezent de Comisia Europeană pentru presupusul lor “eșec de a combate dezinformarea și publicitatea înșelătoare” înainte de alegerile pentru Parlamentul European din 2024.
Vrei mai multe informații, știri bune, reportaje și interviuri pe zi? Ne-ar ajuta foarte mult o recenzie de la tine. Intră AICI.