250 de voluntari vor planta 7000 de puieți de gorun și paltin sâmbătă, 4 aprilie 2015, la Slimnic, în județul Sibiu. Evenimentul este organizat de grupul de inițiativă „Cu verdele-n SUS”, în colaborare cu Asociația Tășuleasa Social. Pentru a lua parte la plantare, voluntarii s-au inscris pe site-ul www.verdelesus.ro. Transportul până la locație și retur este asigurat de „Cu Verdele-n SUS”. Autocarele vor pleca sâmbătă, ora 8:30 din fața autogării Transmixt și se vor întoarce în jurul orei 16:00 de la Slimnic. Organizatorii vor pune la dispoziția voluntarilor atât mănuși, cât și uneltele necesare plantării. Se recomandă echiparea cu încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate vremii: bocanci, cizme de cauciuc, geci de ploaie.
Această acțiune este la prima ediți e pentru „Cu Verdele-n SUS”, de aceea experiența celor de la Tășuleasa Social va ajuta la desfășurarea cu succes a acțiunii. Asociați a Tășuleasa Social desfasoară în aceasta primăvara un adevarat maraton de plantări în toată ța ra. În 28 martie au organizat simultan 40 de plantări în 40 de locații diferite.
Evenimentul este sprijinit financiar de firme din județ și nu numai. Reprezentanții firmelor contactate sau arătat încantați de idee: „Așa cum o spune și mottoul companiei noastre, „familia inovativă”, Wenglor pune accentul pe oameni și inovație tehnologică. Și pentru că în dezvoltarea umană mediul înconjurător joacă un rol esențial, ne-am hotărât să susținem acțiunea de plantare a asociației „Cu verdele-n sus” din data de 4 aprilie. Haideţi să schimbăm ceva împreună!” a declarat Herbert Oprea, Director General, Wenglor Electronic Innovation lito SCS.
Motivația celor de la Neoconsult Valuation din Cluj Napoca vine să ne confirme speranța într-o generație responsabilă: „De ce? Pentru că suntem o echipă tânără, căreia îi pasă de viitorul acestei țări”spune și Marius Șufană, Coordonator Regional, Neoconsult Valuation.
Grupul de inițiativă „Cu verdelen SUS” își propune să aducă în vizor situația pădurilor și necesitatea ca acestea să fie protejate, prin astfel de activități în mijlocul comunității sibiene: acțiuni de împădurire, campanii de promovare online și offline, seri de film și discuții, campanii de informare. Mai multe detalii găsiți pe www.verdelesus.ro sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/verdelesus..